14.4 C
Craiova
joi, 9 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjTRANSGAZ crește capacitatea de alimentare cu gaze naturale pentru termocentralele Ișalnița și Turceni

TRANSGAZ crește capacitatea de alimentare cu gaze naturale pentru termocentralele Ișalnița și Turceni

TRANSGAZ va finanța realizarea a două conducte de alimentare cu gaze pentru termocentralele CEO de la Turceni și Ișalnița.

În acest sens a fost aprobată o investiție de peste 73 de milioane de lei pentru realizarea de lucrări de creștere a capacității de transport și a siguranței aprovizionării cu gaze naturale a Sucursalei Electrocentrale de la Ișalnița. Este vizată conducta NT Hurezani – Bibești – NT Turburea. Va mai fi pusă în siguranță la subtraversarea în zona râului Gilort cu conducta de alimentare pentru Sucursala Electrocentrale Turceni – conducta Țânțăreni. Totul va avea ca obiectiv creșterea capacității de transport și a siguranței aprovizionării cu gaze naturale pentru Sucursala Electrocentrale de la Turceni. Pentru execuția lucrărilor de construcții de gazoducte Societatea Naționala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA va organiza o licitație în data de 14 februarie. Bugetul este de 73.033.226,62 lei.

Vor construi grupuri pe gaze

La Termocentrala Ișalnița este planificată construirea unui grup de producție pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de 850 MW, în asociere cu societatea ALRO. În mod similar, la Termocentrala Turceni va fi realizat un grup de 475 MW, în parteneriat cu firma Tinmar. Aceste proiecte se înscriu în strategia de diversificare și modernizare a surselor de energie ale CEO.

„Conductă nouă de transport gaze naturale DN 500 x 40 bar, la Ișalnița, cu lungimea de 0,610 km, cuplată în conductele existente DN 500 x 40 bar Turcinești – Ișalnița Fir I și DN 500 x 40 bar Turburea – Ișalnița Fir III, iar la celălalt capăt se va realiza cuplarea acesteia în viitorul SRM pentru CCGT Ișalnița… LOT 2: – Conductă nouă de transport gaze naturale DN 500 x 40 bar, între Țânțăreni și Sucursala Electrocentralei Turceni, cu o lungime de 11,055 km, care va avea un capăt pe teritoriul comunei Țânțăreni, unde se va realiza dubla cuplare a acesteia în conductele existente DN 500 x 40 bar Turcinești – Ișalnița (Fir I) și DN 500 x 40 bar Turburea – Ișalnița (Fir III) iar celălalt capăt va fi pe teritoriul orașului Turceni, unde se va realiza cuplarea acesteia în viitorul SRM pentru CCGT Turceni.

Până la acest moment au fost înregistrate suplimentar la SNTGN Transgaz cereri de racordare la SNT de la UAT-urile aflate în zona obiectivelor, capacitățile solicitate pot să fie oferite din infrastructura de transport care urmează să fie dezvoltată prin aceste proiecte. Mai mult, infrastructura dezvoltată crește siguranța în alimentare a consumatorilor existenți prin oferirea unei variante de backup la racordările existente.”, conform TRANSGAZ.

Citește și: Minerii și energeticienii din CEO revin la lucru după mini-vacanță

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS