Combinând aroma legumelor proaspete cu suculenţa puiului şi textura pufoasă a orezului, acest preparat îţi va încânta simţurile şi îţi va aduce o notă de prospeţime în farfurie.
Ingrediente
2 fileuri de piept de pui
1 cană de orez basmati
200 g fasole verde
200 g mazăre
1 conopidă mică, ruptă în bucheţele
1 broccoli mic, rupt în bucheţele
1 legătură de sparanghel, tăiat în bucăţi de 3 cm
2 linguri de ulei de măsline
2 căţei de usturoi, tocaţi
Sare şi piper după gust
Sucul de la 1 lămâie
Coaja rasă de la 1 lămâie (opţional)
1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare
Spală orezul sub jet de apă rece până când apa rămâne clară. Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă puiul şi găteşte-l până devine auriu şi complet gătit, aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Scoate-l din tigaie şi lasă-l deoparte.
În aceeaşi tigaie, adaugă restul de ulei de măsline şi usturoiul tocat. Găteşte-l timp de un minut, până când devine aromat. Adaugă fasolea verde, mazărea, conopida, broccoli şi sparanghelul în tigaie. Găteşte-le amestecând ocazional, timp de 5-7 minute, până când legumele sunt crocante, dar gătite. Taie pieptul de pui gătit în fâşii subţiri şi adaugă-l înapoi în tigaie, împreună cu orezul fiert.
Asezonează cu sare, piper, sucul de lămâie şi, dacă doreşti, coaja rasă de lămâie. Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.
Presară pătrunjelul tocat deasupra şi serveşte imediat.
Reţetă sugerată de AVIDA