11.7 C
Craiova
vineri, 10 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareSote de legume de sezon cu pui şi orez

Sote de legume de sezon cu pui şi orez

Combinând aroma legumelor proaspete cu suculenţa puiului şi textura pufoasă a orezului, acest preparat îţi va încânta simţurile şi îţi va aduce o notă de prospeţime în farfurie.

Ingrediente

2 fileuri de piept de pui
1 cană de orez basmati
200 g fasole verde
200 g mazăre
1 conopidă mică, ruptă în bucheţele
1 broccoli mic, rupt în bucheţele
1 legătură de sparanghel, tăiat în bucăţi de 3 cm
2 linguri de ulei de măsline
2 căţei de usturoi, tocaţi
Sare şi piper după gust
Sucul de la 1 lămâie
Coaja rasă de la 1 lămâie (opţional)
1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Spală orezul sub jet de apă rece până când apa rămâne clară. Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă puiul şi găteşte-l până devine auriu şi complet gătit, aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Scoate-l din tigaie şi lasă-l deoparte.
În aceeaşi tigaie, adaugă restul de ulei de măsline şi usturoiul tocat. Găteşte-l timp de un minut, până când devine aromat. Adaugă fasolea verde, mazărea, conopida, broccoli şi sparanghelul în tigaie. Găteşte-le amestecând ocazional, timp de 5-7 minute, până când legumele sunt crocante, dar gătite. Taie pieptul de pui gătit în fâşii subţiri şi adaugă-l înapoi în tigaie, împreună cu orezul fiert.
Asezonează cu sare, piper, sucul de lămâie şi, dacă doreşti, coaja rasă de lămâie. Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.
Presară pătrunjelul tocat deasupra şi serveşte imediat.

Reţetă sugerată de AVIDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS