-2.7 C
Craiova
miercuri, 15 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova face încă o dezbatere publică pentru PUG, pentru zona preluată de la Cârcea

Primăria Craiova face încă o dezbatere publică pentru PUG, pentru zona preluată de la Cârcea

Primăria Municipiului Craiova organizează încă o dezbatere publică legată de actualizarea Planulului Urbanistic General (PUG), pentru zona preluată de la Cârcea. După mai bine de 4 ani în care zona a fost disputată în instanţă, Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în favoarea Craiovei.

Dezbaterea publică are loc pe 23 ianuarie

După hotărârea instanţei, municipalitatea trebuie să actualizeze noua variantă de PUG cu includerea zonei preluate de la Cârcea. Astfel, conform procedurii, trebuie să organizeze o consultare publică, adaptată la noua realitate din teren.
Dezbaterea publică din cadrul procesului de informare și consultare publică cu privire la actualizarea Planulului Urbanistic General al Municipiului Craiovei pentru zona preluată de la U.A.T. Cârcea urmează să se desfăşoare pe 23.01.2025, de la ora 13.00, la COMPLEXUL SPORTIV CRAIOVA – STADIONUL DE FOTBAL – SALA DE CONFERINȚE.

„Întrucât delimitarea administrativ-teritorială s-a făcut printr-o Hotărâre judecătorescă rămasă definitivă la data de 07.12.2023, terenul respectiv nu a putut face obiectul procedurii de informare a publicului privind Actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Craiova, astfel, propunerile preliminare ale PUG-ului municipiului Craiova – zona preluată de la UAT Cârcea pot fi consultate în perioada 23.12.2024 – 24.01.2025, pe site-ul instituției la rubrica Proiecte de acte normative supuse consultării„, anunţă primăria.

Propunerile preliminare se găsesc pe site-ul primăriei

În cadrul dezbaterii publice, vor fi prezentate direcţiile principale de dezvoltare a teritoriului urban şi principalele reglementări create pentru suprafața de teren preluată de la UAT Cârcea, în acord cu legislaţia şi cu opţiunile primăriei şi ale comunităţii. Sunt invitați să participe la întâlnire cetăţeni ai municipiului Craiova ce se află în zona afectată de propunere, investitori, reprezentanți ai organizaţiilor non-guvernamentale cât și alte persoane fizice și juridice interesate.

Persoanele care accesează aplicația webGIS pot consulta în hartă, comparativ, printr-o fereastră de tip ”swipe”, atât reglementările urbanistice existente, cât și propunerile preliminare PUG – UAT Cârcea, cu toți indicatorii urbanistici atașați, printr-un simplu click în zona de interes.
Cetățenii își pot expune punctul de vedere asupra noii versiuni PUG până pe 17 ianuarie 2025.

Unde puteţi trimite propunerile

Persoanele interesate pot trimite Primăriei Municipiului Craiova propunerile pe care le găsesc relevante pentru Planul Urbanistic General, prin următoarele modalități:

  • prin intermediul aplicației webGIS dedicată proiectului, accesibilă la următorul link: https://primariacraiova.mapshub.ro/urbanism/O3/consultari;
  • pe site-ul instituției – www.primariacraiova.ro, la secțiunea Consultare publică on-line;
  • la sediul primăriei Craiova din str. Târgului nr. 26 (Centrul Multifuncțional).

Unii cetăţeni au fost nevoiţi să plătească taxe către ambele primrii

Delimitarea administrativ-teritorială s-a facut printr-o hotarâre judecatorescă a Curții de Apel Craiova, rămasă definitiva la data de 07.12.2023. Fiecare unitate administrativ-teritorială și-a susținut propria limită, nerecunoscută de către cealaltă unitate administrativ-teritorială.

Locuitorii din zonele disputate s-au plâns de lipsa investițiilor, iar unii au fost nevoiți să plătească taxe către ambele primării. De altfel, Primăria Craiova a arătat, pe parcursul procesului, că localitatea Cârcea revendica teritorii ale orașului care aveau dotări edilitare, servicii și căi rutiere ale Craiovei.În proces a intervenit și Asociația de Proprietari nr.10 cartier Aeroport Craiova, în favoarea municipalității. Reprezentanții locuitorilor de aici au menționat, între altele, că din cauza faptului că există deschise două cărți cadastrale funciare, locatarii nu pot face documentația cadastrală și înscrierea imobilelor în cartea funciară. De asemenea, au arătat că, din cauza procesului, au ratat posibilitatea de a accesa fonduri pentru reabilitare energetică prin PNRR, după cum a arătat GdS într-un material anterior.

CITEŞTE ŞI:

CJ Dolj vrea să facă un alt pod peste Jiu spre Breasta

Gripa începe să se facă simţită în Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS