1.7 C
Craiova
miercuri, 26 februarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjFinanțări de 30 de milioane de euro pentru județul Gorj în cadrul FTJ

Finanțări de 30 de milioane de euro pentru județul Gorj în cadrul FTJ

Județul Gorj va beneficia de o finanțare de 30 de milioane de lei în cadrul Programului de Tranziție Justă. Astfel, a fost deschis un nou apel de proiecte, denumit: 𝑺𝒑𝒓𝒊𝒋𝒊𝒏 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒆𝒄𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂 ș𝒊 𝒓𝒆𝒄𝒐𝒏𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒂 𝒊𝒎𝒐𝒃𝒊𝒍𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒂𝒇𝒆𝒄𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒂𝒄𝒕𝒊𝒗𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊 𝒆𝒄𝒐𝒏𝒐𝒎𝒊𝒄𝒆 𝒊̂𝒏 𝒅𝒆𝒄𝒍𝒊𝒏 𝒔𝒂𝒖 𝒊̂𝒏 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒓𝒆.

Autoritatea de Management pentru Programul Tranziție Justă (AM PTJ) a lansat Ghidul solicitantului „Sprijin pentru ecologizarea și reconversia imobilelor afectate de activități economice în declin sau în transformare”, Prioritățile 1-6: Atenuarea impactului socio-economic al tranziției la neutralitatea climatică, Acțiunea „Sprijin pentru ecologizarea și reconversia imobilelor afectate de activități economice în declin sau în transformare”, aprobat prin OMIPE 318/20.02.2025.
Apelul de proiecte este destinat beneficiarilor din sectorul public, respectiv Unităților Administrativ Teritoriale (județ/oraș/municipiu/comună) și subdiviziuni ale unităților administrativ-teritoriale în care unitatea administrativ-teritorială este situată, definită conform prevederilor OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.
Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv prin aplicația electronic MySMIS2021/SMIS2021+, în perioada 28 februarie 2025, ora 11.00 – 10 mai 2025, ora 23.59.

Sunt eligibile proiectele care dezvoltă şi pun în practică:

activități specifice de reabilitare şi ecologizare a siturilor contaminate;
activități specifice de ecologizare/reabilitare/conservare/remedierea a zonelor miniere, zonelor industriale dezafectate și a terenurilor aferente în vederea reabilitării, ecologizării și reconversiei imobilelor afectate de activitățile miniere și industriale, inclusiv activitățile de eliminare/depozitare conformă a materialelor rezultate din implementarea acestor activități (a nu se înțelege construirea de depozite);
reconversia/reabilitatea pentru noi folosințe economice/socio-culturale prin realizarea de investiții asociate (investiții în infrastructură și/sau dotări în funcție de funcționalitatea care poate fi conferită imobilului ecologizat).

Î𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭ă 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐚̆ 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝟖𝟓% 𝐝𝐢𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐡𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐞𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢.
𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐨𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢/𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 este stabilită în raport cu categoria declarată eligibilă, din cadrul căruia partenerul face parte, respectiv: entitățile finanțate integral sau parțial din fonduri publice au o contribuție de 𝟐%, aplicată la valoarea eligibilă a proiectului.

În cazul proiectelor depuse în parteneriat:

contribuția proprie minimă a solicitantului/parteneriatului reprezintă o valoare obținută prin aplicarea procentului minim de contribuție proprie, la valoarea eligibilă angajată de respectivul solicitant/ parteneriat în cadrul proiectului;
modalitatea de participare a partenerilor la asigurarea cheltuielilor eligibile și neeligibile ale proiectului va fi stabilită în cadrul Acordului de parteneriat.

𝐏𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐧𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬ă 𝐝𝐞𝐩ăș𝐞𝐚𝐬𝐜ă 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟑𝟏 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟗.
𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑎𝑓𝑙𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑡𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑡̦𝑖 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑎 𝑙𝑖𝑛𝑘-𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑗𝑜𝑠:
https://www.cjgorj.ro/un-nou-apel-de-proiecte-sprijin…/
https://mfe.gov.ro/ptj-ghidul-solicitantului-sprijin…/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS