14 C
Craiova
marți, 1 aprilie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCe lustre să alegem în bucătărie?

Ce lustre să alegem în bucătărie?

Bucătăria ta merită un strop de magie. Da, poate sună neobișnuit, dar un corp de iluminat inspirat reușește să transforme fiecare sesiune de gătit într-o experiență nouă. Merită să alegi o lustră care să te bucure în fiecare dimineață, când îți pregătești cafeaua și în fiecare seară, când te relaxezi după o zi plină. Lumina bine aleasă poate crește instant farmecul camerei și poate pune în valoare fiecare detaliu al decorului. Totul începe cu o simplă întrebare: cum să alegi lustra potrivită pentru bucătăria ta? Citește mai departe și află!

Modele care provoacă zâmbete

Înainte să te arunci spre cea mai nouă tendință, gândește-te la ce stil ți se potrivește. Dacă ești genul de persoană care preferă liniile curate, inspirația modernă și eventual minimalismul, atunci o lustră cu design simplu, metalic, te va cuceri imediat. Trebuie doar să completezi totul cu un blat într-o nuanță neutră și obții un aspect sofisticat, fără efort. 

În schimb, dacă simți că bucătăria ar trebui să aibă acel aer cozy pe care cu toții îl iubim, alege modele rustice, cu finisaje vintage sau elemente din lemn. În felul acesta, creezi o atmosferă caldă și prietenoasă, care îți face poftă să pregătești cele mai gustoase rețete. Poți descoperi mai multe lustre potrivite accesând următorul link: https://luminidepoveste.ro/lustre-bucatarie/.

Lumina care contează

Trebuie neapărat să te gândești la intensitatea luminii. Iluminatul prea puternic te poate obosi, iar prea slab te poate face să ratezi detalii importante atunci când gătești. Dacă spațiul îți permite, poți instala două tipuri de corpuri de iluminat, unul principal deasupra zonei de gătit și unul secundar mai ambiental, pentru momentele în care vrei să te relaxezi sau să creezi o atmosferă intimă. O lustră cu becuri reglabile îți dă libertatea să controlezi intensitatea luminii în funcție de momentul zilei sau de starea de spirit.

Detaliile fac diferența întotdeauna

Materialul lustrei joacă un rol esențial în aspectul final. Metalul cromat se potrivește cu aparatele electrocasnice moderne, pe când sticla dă un aer elegant și mai aerisit bucătăriei. Dacă preferi ceva neconvențional, nu te feri să alegi un abajur colorat sau cu modele interesante pentru că astfel bucătăria devine rapid un spațiu în care fiecare detaliu își are locul său. Nu trebuie să te ferești de nimic, așa că poți alege forme neașteptate sau combinații îndrăznețe de texturi, totul se rezumă la a te reprezenta pe tine.

Culoarea potrivită

În majoritatea cazurilor, în bucătărie este recomandat să optezi pentru o lumină alb-caldă sau neutră. Lumina prea galbenă poate altera percepția culorilor ingredientelor, iar cea prea rece poate da un aer impersonal. Un echilibru între cele două extreme îți va pune mâncarea în valoare și va oferi o stare de bine. O nuanță caldă, dar nu prea gălbuie, poate fi perfectă pentru a crea un mediu familiar și să te facă să petreci mai mult timp cu rețete noi.

Înălțimea potrivită și poziționarea lustrei

O greșeală comună este poziționarea nepotrivită a lustrei, fie prea jos, fie prea sus. Dacă stă prea aproape de masă, riști să orbești invitații sau să te lovești de corpul de iluminat cu capul atunci când te ridici. În schimb, dacă o poziționezi prea sus, lumina nu va fi suficient de puternică. 

O regulă comună este să lași aproximativ 75-85 cm între blat/masă și bază, astfel încât lumina să se răspândească uniform. În plus, ia în calcul forma mesei pentru că una lungă poate fi pusă în valoare de mai multe lustre aliniate, iar o masă rotundă se potrivește mai bine cu o singură lustră, plasată central.

Dacă și tu ești în căutarea lustrelor potrivite pentru bucătărie, știi deja unde le găsești. Ai găsit un model preferat?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS