26.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGospodariile care au ars la Ghindeni vor fi refacute cu ajutorul beneficiarilor Legii 416

Gospodariile care au ars la Ghindeni vor fi refacute cu ajutorul beneficiarilor Legii 416

Prefectul Cornel Mondea s-a deplasat la inceputul acestei saptamini la Ghindeni, satul in care au ars 20 de gospodarii anexe. „Eram la Bratislava cind a avut loc incendiul de la Ghindeni si am inteles atunci ca au ars case si ca oamenii au dormit pe la rude si prieteni. Luni m-am dus sa vad despre ce este vorba. Am discutat cu primarul de la Malu Mare despre situatia satenilor si de unde ar trebui sa incepem cu actiunile de ajutorare“, a spus prefectul de Dolj.

El a precizat ca pina acum s-au strins ajutoare in valoare de aproximativ 400 de milioane si urmeaza sa fie impartite persoanelor calamitate: „Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Voiculescu, mi-a spus ca a virat cam 318 milioane din fondurile lor. Eu am demarat o actiune cu contracte de sponsorizare din partea diferitelor firme, cu materii prime sau bani, si, dupa calculele noastre, s-au adunat ajutoare de 400 de milioane de lei, suma apropiata de cea la care s-au ridicat pagubele de la Ghindeni. Mai ramine ca primarul de la Malu Mare, pe baza calculelor, sa mearga sa imparta faina, lemnele si celelalte ajutoare“.

Cornel Mondea spune ca, dupa parerea sa, o problema este cine ii va ajuta pe oameni sa isi refaca gospodariile anexe arse: „Din cite am vazut eu, majoritatea familiilor afectate de incendiu sint formate din persoane in virsta, care nu mai pot sa isi ridice iar grajduri, cotete si tot ce au avut. Asa ca i-am spus primarului sa faca o echipa din beneficiarii venitului minim garantat si sa ii ajute, iar el a fost de acord“.

In aceasta saptamina este asteptat si un transport cu lemne pentru constructii si de foc de la Rimnicu Vilcea si se are in vedere o discutie si cu reprezentantii judetului Caras-Severin privind posibile donatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS