11.2 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa vânătoare de mobilă

La vânătoare de mobilă

Dacă vă „faceţi temele“ cum trebuie şi vă pregătiţi din timp pentru cumpărături veţi descoperi că „vânătoarea de mobilă“ nu este atât de dificilă precum pare şi veţi reduce perioada necesară pentru achiziţionarea unui obiect de mobilier nou. În mod normal, totul ar trebui să decurgă simplu, însă este foarte uşor să vă lăsaţi furaţi de mirajul cumpărăturilor şi să vă treziţi acasă că nu mai ştiţi ce voiaţi să faceţi cu raftul pe care l-aţi luat sau că de fapt nu vă prea place culoarea pe care aţi ales-o.

Este nevoie să faceţi nişte măsurători

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să vă hotărâţi ce piese de mobilier căutaţi exact şi unde anume intenţionaţi să le aşezaţi în casă. Nu este suficient să plecaţi la cumpărături cu gândul că vă trebuie o măsuţă de cafea, ci trebuie să vă imaginaţi unde anume ar sta aceasta cel mai bine în sufragerie. Iar pentru acest lucru este nevoie să faceţi şi nişte măsurători: dimensiunile cântăresc foarte mult când vine vorba de alegerea mobilei. Trebuie să ştiţi însă că nu este suficient să măsuraţi doar lungimea şi lăţimea. Pentru măsuţe şi noptiere, de exemplu, trebuie măsurată şi înălţimea, dar şi distanţa faţă de celelalte obiecte de mobilier sau de prize şi este, de asemenea, nevoie să măsuraţi pereţii pentru a vă asigura că obiectele mai mari nu acoperă prizele sau întrerupătoarele. După ce v-aţi hotărât de ce obiect de mobilier aveţi nevoie, puteţi începe să vă gândiţi la stilul pe care doriţi
să-l abordaţi, la culoare şi la detalii. Este recomandabil ca într-o singură cameră să existe un singur stil de decoraţiuni, însă este „permis“ ca temele decorative să varieze în restul casei. De exemplu, este perfect în regulă să alegeţi un stil modern pentru sufragerie, dar să optaţi pentru ceva mai tradiţional, poate chiar rustic, pentru bucătărie. Aceasta este o metodă de a personaliza fiecare cameră, permiţând în acelaşi timp fiecărei camere să iasă în evidenţă. Dacă totuşi nu vă puteţi hotărî asupra unei teme anume, puteţi opta pentru un stil combinat, de „tranziţie“, cu elemente ce îmbină tradiţionalul cu modernul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS