22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Vrem aurul inapoi!“

„Vrem aurul inapoi!“

Zeci de tigani din toate judetele Olteniei s-au adunat ieri dimineata in fata sediului Sucursalei Dolj a Bancii Nationale a Romaniei pentru a cere restituirea aurului confiscat de comunisti.

„Avea bunicu’ salbe, galbeni imparatesti si cocosei, fro’ citeva kilograme, da’ le-a confiscat comunistii p’in 60. Vrem sa ni se arate registrele, sa vedem cit avem dreptu’“, a declarat Ion Iovan din Poiana Mare – Dolj.

Conducerea BNR Dolj i-a lamurit rapid pe solicitantii de aur, trimitindu-i sa-si ceara cocoseii in instanta. „Legea nr.261/2002, care va intra in vigoare peste putin timp, prevede ca toate persoanele fizice si juridice carora li s-au confiscat abuziv monede de aur in perioada 1940-1990 se pot adresa justitiei pentru a obtine restituirea, aducind drept probe procesele-verbale de confiscare. E pentru prima data cind legislatia noastra contine o asemenea prevedere. Institutia noastra nu este implicata in acest proces de restituire a aurului, mai cu seama ca atit evidentele, cit si aurul sint la sediul central al BNR“, a precizat Gheorghe Gherghinescu, director adjunct al Sucursalei Dolj a BNR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS