9 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTir răsturnat pe DN 67

Tir răsturnat pe DN 67

Un tir încărcat cu 40 de tone de huilă s-a răsturnat ieri dimineaţă în localitatea Malovăţ -Mehedinţi. Întreaga încărcătură s-a împrăştiat pe carosabil, ajungând chiar şi în curţile oamenilor.

Mehedinţi. Pompierii de la ISU Drobeta au fost ieri- dimineaţă în alertă de gradul 0, după ce un tir încărcat cu 40 de tone de huilă s-a răsturnat, iar întreaga încărcătură s-a împrăştiat, existând riscul autoaprinderii cărbunelui în contact cu motorina din rezervor. Două echipaje s-au luptat aproape o oră pentru a evita un dezastru, dar şi pentru a salva viaţa şoferului, care era prins între cabina tirului şi rigolele de pe marginea străzii.
Accidentul a avut loc pe fondul neadaptării vitezei în curbă, autotrenul răsturnându-se în partea dreaptă a drumului şi oprindu-se la doar cinci metri de două case de locuit. „Am sărit din pat. S-a cutremurat casa din temelii, iar tirul s-a oprit aproape de locuinţa mea, cărbunele ajungând chiar în hol. Când a dat maşina asta în canal şi s-a dat peste cap, am crezut că a venit sfârşitul lumii. Nici nu mai vedeam pe unde merg de frică, era numai negru în jurul meu“, a declarat Maria Ilarie, localnică.

Şoferul a fost scos în viaţă de sub tir

Pentru scoaterea şoferului de sub tir, pompierii de la descarcerare au fost nevoiţi să taie o parte din cabină şi să ridice autotrenul cu ajutorul unor perne de aer. „Am intervenit cu două autospeciale de descarcerare, deşi exista pericolul autoaprinderii cărbunelui, care în contact cu motorina din rezervor ar fi putut provoca un incendiu. A fost ridicată cabina tirului şi, după ce am rupt spatele ei, am reuşit să salvăm victima“, a declarat Claudiu Balaure, locotenent la ISU Drobeta.
Oamenilor nu le venea să creadă că acesta mai trăia. „Nu se vedea decât un picior de sub maşină. Zbiera săracul acolo jos şi se zbătea. Nu am crezut că mai scapă cu viaţă. Dacă nu veneau pompierii repede, murea“, a declarat Ioana Tudose. Şoferul tirului a fost internat la Secţia de reanimare a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, unde medicii încearcă să-i salveze viaţa.

„Şoferii sunt de vină“

Accidentul nu este primul de acest gen care se petrece în Malovăţ. Şoferii tirurilor care transportă cărbune circulă cu viteză, punând în pericol vieţile localnicilor. „Şoferii sunt de vină. Circulă ca nebunii, nu respectă nici o regulă de circulaţie. Sunt plătiţi la cursă, iar strada este acum a lor. Dacă nu te dai la o parte când te claxonează, te sperie pentru că vin cu tirul aproape de tine. Copiii de la şcoală, dacă nu aleargă pe trecerea de pietoni, sunt înjuraţi de nebunii ăştia“, a declarat Mihai Mădălin, locuitor din Malovăţ.
Poliţiştii cunosc situaţia şi spun că au aplicat multe sancţiuni şoferilor de tir care transportă cărbune de la Zegujani la Severin. Zona a rămas sub atenta supraveghere a pompierilor şi poliţiştilor, circulaţia rutieră desfăşurându-se mai mult timp pe un singur sens.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS