16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePaltoane reconditionate, cizme pingelite si pulovere de firma second hand

Paltoane reconditionate, cizme pingelite si pulovere de firma second hand

De cum s-a lasat frigul afara si au inceput sa se incalzeasca putin caloriferele din apartamente, sute de craioveni au inceput sa colinde magazinele de haine, in cautarea vreunei perechi de cizme mai calduroase sau a unei haine in ton cu anotimpul. Nimeni nu se poate plinge ca oferta comerciantilor este saraca sau n-ar tine pas cu canoanele modei, dar, cind cumparatorul vede preturile, ii ingheata buzunarele, chiar daca afara temperaturile sint acceptabile.

Cine vrea sa se imbrace in aceasta iarna cu haine noi trebuie sa se gindeasca bine inainte de a pleca la cumparaturi. Asta pentru ca poate lasa mai multe salarii minime pe economie intr-un magazin. Un palton din stofa destul de subtirel costa peste 1.300.000 de lei, iar o pereche de cizme din piele, peste 1.000.000. Cumparatorii mai norocosi mai pot gasi un chilipir uitat de anul trecut prin rafturile magazinelor la numai 800.000 de lei. In cazul in care doresti si un pulover gros mai scoti din buzunar 400.000 de lei, iar pe o pereche de pantaloni dai cam tot atit. Iesi mai ieftin daca iti cumperi cu 600.000 de lei o geaca si o pereche de ghete din inlocuitor care costa aproximativ 400.000 de lei. Si, chiar daca preturile sint mari, comerciantii spun ca vinzarile merg binisor pentru ca sint pustoaice care vor sa fie in pas cu moda. „Cel mai bine se vind hainele la fetite de liceu si la studente, ca astea nu stau cu hainele de anul trecut. Au, n-au bani, parintii fac ce pot si le mai cumpara cite ceva. Este adevarat ca nu merge treaba asa cum ne-am dori, dar ce merge bine acum?“, spune Paula Pop, vinzatoare.

„Haineee de firma noi, la preturi vechi aveeem!“

Multi craioveni, dupa o „excursie“ contemplativa prin magazinele centrale, se retrag catre casa. Ei scot de la naftalina paltonul de anul trecut si ghetele pe care le au deja de doua ierni. „Iti mai cumperi un pulovar, o caciula, dar de incaltaminte si haine groase nu te poti atinge. Sint scumpe rau. Mai bine cumperi din tirg, ca banii pe care-i dai in oras pe o cizma iti ajung sa cumperi de toate la mina doua“, spune un cumparator care venise la chilipirurile de firma second hand, comercializate in tirgul Romanescu. In timp ce vinzatorii centrali si-ar dori mai multi clienti, afaceristii hainelor la mina a doua nu mai fac fata inflatiei de cumparatori. Si cum sa nu te atraga oferta! „ Haineee de firma noi, la preturi vechi aveeem!“

E drept ca hainele noi sint tocate pe la mineci, iar incaltamintea mai are ceva zgirieturi pe sub stratul gros de crema, dar, daca sint calduroase, nu conteaza. Numai iarna sa fie blinda!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS