16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSectia dermato-venerice a Spitalului Judetean Gorj a cheltuit dublu fata de sumele repartizate

Sectia dermato-venerice a Spitalului Judetean Gorj a cheltuit dublu fata de sumele repartizate

Toate cele 27 de sectii ale Spitalului Judetean Gorj au cheltuit mai multi bani decit le fusesera repartizati. La Sectia dermato-venerice, finantarile au fost insuficiente. Seful acesteia, medicul Constantin Davidescu, a spus: „Am primit de la Casa de Asigurari de Sanatate si de la Ministerul Finantelor aproximativ trei miliarde de lei. Suma pe care am cheltuit-o este aproape dubla.

S-a ajuns la sase miliarde de lei. Sigur,estimarea a fost facuta la inceputul anului.De atunci, preturile la medicamente au crescut substantial. Aceste probleme nu si le-a pus nimeni.Trebuie sa platim mai mult si pentru cheltuielile curente. Gazele, lumina, caldura ne costa destul de mult. Nu putem sa tinem bolnavii in frig. Mincarea este cum este, nu se poate sta fara un minimum de conditii“.

Constantin Davidescu spune ca in prezent sectia pe care o conduce este aglomerata: „Cele 73 de paturi de care dispunem sint ocupate. Nu ne putem permite sa punem doi bolnavi intr-un pat. Este riscant. Trebuie sa externam pentru a putea primi alti bolnavi. Nu internam decit cazurile foarte grave“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS