6.2 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanii platiti in plus la impozit se dau dupa doua luni

Banii platiti in plus la impozit se dau dupa doua luni

Contribuabilii care au primit prin posta decizii de impunere, prin care sint anuntati ca au de incasat sume retinute in plus ca impozit pe venitul global, pot primi acesti bani urmind o anumita procedura. In termen de 60 de zile de la primirea instiintarii, cei indreptatiti trebuie sa depuna – la ghiseul specializat al Administratiei Financiare in raza careia domiciliaza – o cerere (scrisa de mina sau tipizat achizitionat de la birourile de copiat acte), la care se atasaza si o copie dupa decizia de impunere.

Organele fiscale vor verifica mai intii daca solicitantii au datorii la bugetul de stat, intr-un asemenea caz debitele compensindu-se cu sumele de restituit. Achitarea efectiva a banilor catre contribuabili se face in termen de 60 zile de la solicitare, in ordinea depunerii cererilor, la casieriile trezoreriilor de care apartin organele fiscale.

Regularizare cu bucluc

Stefan Ciubotaru, unul dintre craiovenii caruia trebuie sa i se returneze 2,2 milioane de lei, este nemultumit ca trebuie sa stea la mai multe cozi pentru a-si primi banii: „Am stat de patru ori la unul dintre ghisee numai ca sa mi se spuna daca mi s-a facut intr-adevar regularizarea si sa mi se dea un numar de inregistrare. Apoi a trebuit sa stau la alta coada de aproximativ 70 de persoane ca sa iau banii. Nu inteleg de ce nu se pot face toate aceste demersuri la fiecare ghiseu.“

Concret, contribuabilii trebuie sa treaca prin fata unui ghiseu, la depunerea cererilor de restituire, si pe la alte doua ghisee (un birou de verificare a operarii fisei, apoi casieria), in momentul incasarii banilor. „In urma regularizarii, in judetul Dolj, urmeaza sa restituim aproximativ 24 de miliarde de lei catre 34.127 de contribuabili, dar avem si de incasat de la alte 7.891 de persoane suma de 21 de miliarde de lei.

Pina in prezent, diferentele de bani au fost restituite catre mai mult de 3.000 de cetateni, fiind vorba, in general, de sume mai mici de un milion“, a precizat Mihai Antonescu, directorul Directiei Metodologie si Administrarea Veniturilor Statului din cadrul DGFP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS