7.3 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum pot darurile sa le faca rau prichindeilor

Cum pot darurile sa le faca rau prichindeilor

Decembrie este luna cadourilor, iar cei mai importanti destinatari ai surprizelor aduse de Mosii mult asteptati sint copiii. Uneori insa, bucuria se poate transforma in necaz daca Mosul lasa sub brad jucaria nepotrivita. Ursuletul de plus sau pistolul cu bile devin adevarate pericole in mina copiilor care nu au virsta si puterea de intelegere adecvate pentru a sti cum sa se joace cu ele.

Inofensivele jucarii se pot transforma in adevarate „arme“ daca incap pe mina cui nu trebuie. Un ochi invinetit, o mina zdrelita, un cucui sau o vinataie sint cele mai mici necazuri pe care le pot provoca jucariile nepotrivite. O simpla joaca poate sa se sfirseasca insa si la spital…sau chiar mai rau. Copilul se poate rani grav, poate inghiti jucaria sau se poate sufoca din cauza ei. Pentru evitarea acestor situatii, parintii trebuie sa aiba o atentie marita atunci cind aleg jucariile pentru pomul de Craciun si unul dintre cele mai importante criterii trebuie sa fie virsta copilului lor. Sint insa si cazuri cind cei mari iau decizii gresite, judecind dupa eticheta care insoteste jucariile si care le recomanda unei categorii de virsta gresite.

Cumparati numai jucarii care au pe eticheta marcajul CS sau CE!

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj le recomanda cumparatorilor sa achizitioneze numai jucariile care au pe eticheta inscriptia CS, sau CE, care atesta ca produsul indeplineste cerintele esentiale de securitate. „Marcajele CS sau CE dovedesc ca sint indeplinite conditiile prevazute prin standardul obligatoriu si produsele au trecut testele de laborator acreditat. De asemenea, daca jucariile sint importate, trebuie sa aiba traducerea instructiunilor de folosire“, a spus Rosoga Camelia, inspector. „In timpul controalelor efectuate de OJPC in perioada 15 noiembrie -15 decembrie, avind ca tematica asigurarea securitatii utilizatorilor de jucarii, au fost verificati aproximativ 30 de agenti economici si s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 75 de milioane de lei“, a adaugat Marius Pandelescu, inspector OJPC.

Oricit ar fi de greu sa rezistati rugamintilor copiilor dumneavoastra care isi folosesc tot „arsenalul“, de la pupicuri, la lacrimi, pentru a va convinge sa le cumparati pistolul cu capse sau alta jucarie periculoasa, nu cedati. Nu numai pentru ca este mai bine sa previi decit sa vindeci, dar poate ca veti reusi astfel sa va invatati copiii sa aleaga de mici intre ce e bun si ce face…buba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS