22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie din Tirgu Jiu si fiul ei stau pe intuneric

O femeie din Tirgu Jiu si fiul ei stau pe intuneric

Gheorghita Cisar, de 21 de ani, din Tirgu Jiu locuieste de doi ani impreuna cu fiul ei de numai opt luni intr-o garsoniera, fara sa aiba curent electric. Singurele surse de venit ale acestora le reprezinta ajutorul de somaj al Gheorghitei si alocatia copilului.

Gheorghita locuieste pe strada Mioritei. Garsoniera familiei Cisar este debransata de la reteaua electrica de doi ani. Aceasta a ramas fara lumina pentru ca nu si-a platit factura. Singurele surse de venit ale femeii sint ajutorul de somaj si alocatia baietelului. „Am avut o relatie cu un barbat care acum este in puscarie pentru ca si-a omorit matusa. Eu nu pot sa ma angajez. Nu are cine sa se ingrijeasca de copil. Nu stiu ce as putea face ca sa scap de aceasta situatie. Luna aceasta imi expira si somajul“, a spus Gheorghita Cisar. Ea a facut cerere pentru debransarea de la caldura. Pentru a nu raci, copilul este imbracat foarte gros si invelit in plapuma.

„Nu as da nimanui copilul meu“

Femeia nici nu vrea sa auda de internarea copilului intr-un centru de plasament din Tirgu Jiu. Ea nici nu concepe sa se desparta de acesta. De altfel, ea a refuzat toate cererile de a da copilul spre adoptie, venite din partea unor familii din municipiu. „Pentru mine copilul meu reprezinta tot ce am. Il ingrijesc asa cum pot. Numai laptele ma costa mai mult de o suta de mii de lei pe luna. Sper sa se rezolve cumva si pentru el. Eu ma descurc cum pot. Nu-mi fac griji pentru mine. Cel mai greu ii este lui. Are nevoie de hainute si de mincare“, a mai spus Gheorghita Cisar. Directorul Gheorghe Milosteanu, din cadrul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj, a promis ca institutia pe care o conduce se va implica in rezolvarea acestei situatii. El a spus ca angajati din cadrul unitatii se vor deplasa la domiciliul celor doua persoane pentru o ancheta sociala. „Daca nu vrea sa il dea spre plasament, vom incerca sa o ajutam cumva. O sa vedem ce se poate face pentru acest copil. Mama lui trebuie sa faca demersuri pentru a beneficia de ajutor social din partea Primariei Tirgu Jiu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS