24.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multi bani pentru spitale

Mai multi bani pentru spitale

Contractul cadru pentru acest an prevede o finantare mai buna, conform datelor prezentate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Astfel, modalitatile de plata a serviciilor medicale spitalicesti contractate cu casele de asigurari de sanatate pot fi: tarif pe zi de spitalizare, tarif pe persoana internata si tarif pe serviciu medical.

Contractul cadru prevede ca din sumele negociate, casele de asigurari de sanatate vor aloca, in primele 15 zile ale lunii, pina la 80% din suma corespunzatoare lunii curente. Decontarea finala a acestei perioade se va efectua in primele zece zile ale lunii urmatoare.

CNAS precizeaza ca spitalele beneficiaza si de sume aferente programelor de sanatate pentru medicamente si materiale specifice, pe baza unor contracte distincte, incheiate cu casele judetene de asigurari. Din bugetul fondului asigurarilor sociale de sanatate, unitatile spitalicesti vor mai primi fonduri pentru servicii medicale efectuate in cabinete de specialitate, cofinantarea aparaturii de inalta performanta, plata cheltuielilor de personal pentru rezidentii, medicii si personalul sanitar, incadrati la spitalul judetean, arieratele inregistrate pina la 30 noiembrie 2001.

In cursul acestui an s-a prevazut pentru asistenta medicala spitaliceasca suma de 27.550,2 miliarde de lei, iar pentru programele nationale de sanatate, 4.145 miliarde de lei. Anul trecut, din bugetul fondului asigurarilor sociale de sanatate, serviciile medicale spitalicesti au primit 20.912,3 miliarde de lei. Suplimentar, programele nationale de sanatate au primit 3.358,8 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS