33.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil de patru ani a provocat un incendiu devastator in gospodaria parintilor

Un copil de patru ani a provocat un incendiu devastator in gospodaria parintilor

Pompierii militari de la Grupul „Matei Basarab“ al judetului Olt au avut un week-end agitat. 13 apeluri de ajutor au fost primite la dispeceratul institutiei, in cinci cazuri dintre acestea pompierii fiind intorsi din drum datorita interventiei prompte a cetatenilor. Din cele opt incendii stinse de pompierii militari, majoritatea s-au produs in apropierea unor paduri, cauza fiind neglijenta. Vineri, circa doua tone de furaje au ars la Slatina, pe strada Fundatura Oltului, la locuinta lui Gheorghe Furnica.

Una din cele mai grave situatii s-a inregistrat tot vineri, 8 februarie, in comuna Draghiceni, unde un copil de patru ani, Auras Butoi, lasat nesupravegheat de parinti, a incendiat din joaca trei tone de furaje din gospodarie. Din fericire, copilul nu a patit nimic. Un alt incendiu a avut loc in noaptea de vineri spre simbata in comuna Colonesti. Interventia pompierilor militari a facut ca nici una din cele doua gospodarii amenintate de flacari sa nu fie in vreun fel atinsa, singurele pierderi constind in arderea a patru tone de furaje“. Cercetarile intreprinse imediat la fata locului de pompieri au relevat ca actiunea de incendiere fusese premeditata.

1.000 de metri patrati de vegetatie uscata au ars simbata, in jurul orei 13.00, in localitatea Jitaru, tot din neglijenta. Focul a fost provocat de Nicolae Ciolan, din localitate. O tigara aruncata la intimplare a produs in seara aceleiasi zile un incendiu in gospodaria lui Grigore Vitan din satul Valea Teiusului, comuna Brebeni. Nici duminica nu a fost o zi mai linistita pentru pompierii militari. Acestia au intervenit in incendii localizate pe vegetatie uscata, amenintate fiind padurile din Fagetelu, Schitu, Lalosu, Slatina si Satul Nou. In nici una din interventiile pompierilor olteni efectuate in perioada 8-10 februarie nu s-au inregistrat pierderi umane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS