Sanatatea noastra depinde de modul in care sistemul imunitar reuseste sa dirijeze reactiile de aparare pentru distrugerea „invadatorilor“, adica a virusilor si a bacteriilor. Studiile stiintifice arata ca alimentele contin o serie intreaga de substante care stimuleaza activitatea globulelor albe, intarind astfel sistemul imunitar si protejindu-ne de infectiile virale sau bacteriene si chiar de aparitia tumorilor maligne.
• Iaurtul: impulsioneaza activitatea celulelor albe, cele care ataca virusii si celulele tumorale (ele simt substantele nocive si le distrug). Iaurtul sporeste cantitatea de interferon – o substanta importanta care intareste capacitatea de aparare – si accelereaza producerea de anticorpi.
• Usturoiul: are o puternica actiune antibacteriana si protejeaza organismul de infectiile datorate sistemului imunitar slabit.
• Fructele si legumele crude: hrana vegetala contine, printre altele, beta-caroten, glutation, vitamina C si alte substante cu efect antiviral si antioxidant, care intaresc sistemul imunitar.
• Fructele de mare si crustaceele: in special stridiile, foarte bogate in zinc.
Sistemul imunitar
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei