Campaniile umanitare iniţiate in perioada Sărbătorilor de iarnă, cind sufletul romanului este parcă mai milostiv, iar băierile pungii mai deschise, işi evaluează rezultatele abia acum, după ce noul an a făcut deja primii paşi şi toate instituţiile şi organizaţiile işi reiau incet, incet ritmul normal al activităţii.
Campania de stringere de fonduri pentru copiii bolnavi de SIDA şi pentru cei internaţi in Preventoriul de la Padea, suferinzi de TBC, a avut un succes mai mare decit se aşteptau membrii fundaţiei organizatoare, „Cuvintul care Zideşte“, aparţinind Mitropoliei Olteniei.
„«Micul Samaritean Milostiv», aşa s-a numit campania, desfăşurată in rindul elevilor din şcolile craiovene, cu ajutorul cadrelor didactice. A fost impresionantă dărnicia acestor copii, care nu au stat pe ginduri cind au auzit că donaţiile lor vor merge la cei de virsta lor, dar bolnavi şi bătuţi de soartă“, spune Nicoleta Marinescu, coordonator al fundaţiei.
„Bucuria Naşterii Domnului prezentă in sufletul meu aş dori să fie şi in sufletul acestor copii“
30 de milioane de lei este suma care a rezultat in urma donaţiilor făcute de elevii a 19 şcoli craiovene. Sumele de bani au fost insoţite de scurte mesaje de suflet scrise de copii către cei care ar putea să le fie prieteni şi parteneri de joacă. „Bucuria Naşterii Domnului prezentă in sufletul meu aş dori să fie şi in sufletul acestor copii. Chiar şi pentru puţin timp să se bucure şi ei de o copilărie liniştită şi fără griji aşa cum Dumnezeu mi-a dăruit mie“, a scris Andreea Daniela Vizitiu, elevă in clasa a IV-a la Şcoala nr. 39 din Craiova. Alexandra Băloi, elevă la Şcoala nr. 24, a trimis un alt mesaj, la fel de impresionant: „Nu banii te fac mai fericit, insă pentru aceşti copii, puţinul oferit de noi inseamnă bucurie in sufletul lor“.
70 de copii bolnavi de SIDA, aflaţi in evidenţa fundaţiei „Cuvintul care Zideşte“, au primit datorită acestei campanii pachete cu alimente şi haine. Iar pentru că la Preventoriul de la Padea a ajuns deja in luna decembrie un microbuz cu dulciuri, fructe şi haine, toate donate de elevii Şcolii nr. 22 din Craiova, s-a hotărit ca banii rămaşi să fie folosiţi in cursul lunii ianuarie pentru achiziţionarea de medicamente, intrucit stocul pe anul 2003 era insuficient pentru a acoperi nevoile.