In judetul Mehedinti exista in prezent aproximativ 100 de contracte de pescuit industrial pe Dunare, care sint in executie, cu incidenta pina in 2004. Acestea vor fi preluate de noua forma de organizare- Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol. Potrivit organigramei, in care sint prevazute si opt filiale teritoriale, dintre care una pe raza judetului Mehedinti, numarul persoanelor care trebuie sa faca parte din aceasta structura se ridica la 200.
„Probabil ca in aceasta luna va urma fie preluarea si renegocierea celor aproximativ 100 de contracte, fie scoaterea la licitatie a domeniului piscicol din fondul public al statului“, a spus inginer Stefan Tolos, seful Biroului Administrare Resurse de Apa din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Mehedinti. Incheierea contractelor valabile pina in anul 2004 s-a facut in urma unei licitatii, cu reactualizarea anuala a tarifelor contractuale in functie de rata inflatiei sau de evolutia cursului valutar. In functie de zona, valorile au fost cuprinse intre 4 si 16 milioane de lei. Zonele sint stabilite in functie de productivitate, amplasament, marime si nu numai.
„Problema consta in numarul mic al celor care au terminat o scoala“
Pescarii mehedinteni va trebui, incepind din acest an, sa detina un atestat profesional, pentru a dobindi licenta. Ei trebuie sa se prezinte la sediul Directiei Agricole Judetene, cu un dosar care sa contina contractul de pescuit, datele personale, datele cu privire la mijloacele de pescuit si un atestat profesional.
„Acest atestat se obtine in urma unei calificari, facute prin Directia Judeteana de Munca Mehedinti sau prin Oficiul Judetean de Consultanta Agricola. In acest moment, in cazul judetului Mehedinti problema principala consta in numarul mic al celor care au terminat o scoala de piscicultura si care detin un atestat in acest sens. Sint si oameni in virsta, oameni de conditie medie si submedie, nu toti vor putea sa mai urmeze aceste cursuri. Este o problema care se va rezolva in timp. La exercitarea pescuitului pe Dunare, in Mehedinti participa efectiv 300 de persoane. Pe linga acestia sint si cei care ii ajuta la plase, la impinsul barcilor“, a precizat inginer Stefan Tolos.
Mehedintenii vor avea nevoie de licenta ca sa pescuiasca pe Dunare
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei