Pentru a fi tineri cit mai multa vreme, dar si pentru a incetini procesul de imbatrinire, medicii recomanda consumul de alimente bogate in vitamina E. Aceasta protejeaza celulele impotriva influentei radicalilor liberi, imbunatatind functia imunitara la oamenii cu o virsta inaintata. Existenta unei cantitati suficiente de vitamina E in organism incetineste evolutia cataractei sau a unor boli precum Parkinson. De asemenea, conform studiilor efectuate pe mii de fumatori, o cantitate suplimentara de vitamina E a redus riscul cancerului pulmonar cu 33 la suta, precum si numarul de decese cu 41 la suta. Printre legumele bogate in vitamina E care pot fi consumate sint bananele, cartofii, castravetii, ceapa, ciupercile, fasolea boabe, varza, mazarea si rosiile. In cazul in care exista o carenta accentuata de vitamina E, la recomandarea medicului, se poate lua zilnic o doza de 10-25 mg.
Vitamina E, recomandata fumatorilor
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei