6.2 C
Craiova
vineri, 29 noiembrie, 2024

FLASH

Un primar si-o vrajitoare – botezati in acelasi cazan

Primarul Ionel Bufu spune ca in Dranic a fost si o vrajitoare vestita, al carei nume nu si-l mai aminteste, dar care s-a maritat in Maglavit: „Asta a fost botezata cu mine in acelasi cazan. S-a maritat cu unu’ din Maglavit“. Contabilu’ primariei a ramas surprins ca femeia a fost omisa din ecuatia validarii: „Cum n-o stii, ba? E fata lu’ Puica tiganu. Pai daca ati fost impreuna in acelasi cazan, v-ati ajuns, ba! Ea – vrajitoare si tu primar. Adica: <<Iezista o explicatie!>>“

Biblioteca nu are bibliotecar de peste un an si jumatate

Tinerii din Dranic, Booveni, Foisor si din Padea nu au unde sa se distreze. Din trei camine culturale nu functioneaza nici unul, desi au fost investiti multi bani in reparatii. Biblioteca are fondul de carte de 6.000 de volume, dupa spusele primarului, insa nici un cetatean nu are acces la carti. Nu exista bibliotecara de peste un an si jumatate, iar primarul se lauda ca anul acesta va scoate postul la concurs. Elevii, numarul potential dintre cititori, recurg la bibliotecile scolare, dupa cum se stie, destul de sarace.

Tezaurul de la Dranic

In Dranic, mai exact in punctul Recea, in urma unor sapaturi pentru plantarea vitei-de-vie s-a descoperit un mic tezaur: opt monede de argint intr-un vas distrus in totalitate. Monedele au fost predate Muzeului Olteniei din Craiova. Arheologii le-au identificat si au ajuns la concluzia ca ele dateaza din secolul al IV-lea. Monedele au fost batute in timpul domniei imparatului Valens (364-378), a carei efigie este imprimata pe ele. Ulterior, au fost descoperite ceramica si alte antichitati din perioada 270-450 d.H. Ceramica descoperita la Dranic este lucrata din pasta fina, avind toate nuantele de cenusiu.

250.000 de dolari pentru comuna

Primarul Ionel Bufu spune ca are de gind sa introduca alimentarea cu apa a satelor Padea si Dranic. In acest sens, a obtinut, in urma Proiectului de Dezvoltare Rurala, 250.000 de dolari, iar in august va realiza proiectul de fezabilitate: „Noi trebuie sa participam cu zece procente si nu am avut bani, dar vom participa cu materie prima si forta de munca“, spune Ionel Bufu.

In satul Foisor, alimentarea cu apa este finalizata in proportie de 40 la suta, insa lucrarile au stagnat de doi ani. Proiectul este desfasurat impreuna cu Ministerul Lucrarilor Publice, Administratiei si Locuintei, insa aceasta institutie nu a mai alocat fonduri pentru finalizarea constructiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS