• Reprezentantii Directiei de Cultura si Culte au solicitat ca institutia sa se numeasca Palatul Cultural „Theodor Costescu“, pentru a primi finantare de la minister • Au fost aprobate statutul si noua stema a municipiului Drobeta Turnu Severin • Taximetristii va trebui sa aiba pe masini autocolante standard
Proiectul de hotarire privind statutul si stema municipiului Drobeta Turnu Severin a fost aprobat de consilierii severineni si cuprinde date concrete despre asezarea geografica, despre constituirea colectivitatii locale si atestarea ca asezare umana, in urma cu 1875 de ani, structura populatiei, principalele profiluri de activitate, descrierea stemei si semnificatia acesteia. Noua stema a municipiului Drobeta Turnu Severin va avea, in cartierul din dreapta pe un fond rosu, un grilaj metalic al unui pod, sustinut de doi piloni de argint, deasupra unei ape, iar pe pod se vede trecind spre dreapta, un leu de aur. In cel de-al doilea cartier, pe un fond albastru, se va putea observa un turn patrat, de argint, cu o cruce rosie. Constructia este asezata pe o terasa verde, iesind dintr-o apa de argint. Scutul este timbrat de coroana murala de argint, formata din cinci turnuri. Turnul din primul cartier simbolizeaza Podul lui Apollodor din Damasc, iar leul aminteste de vechiul insemn al legiunilor romane, pe de o parte, si de faptul ca Severinul a apartinut de Bania Olteniei, pe de alta parte; turnul din cartierul secund simbolizeaza cetatea feudala Severin, iar crucea plasata deasupra semilunei aminteste de luptele purtate contra Imperiului Otoman, reprezentat prin semiluna. Partea inferioara a scutului reprezinta fluviul Dunarea.
Autocolantele cu antetul primariei vor „impodobi“ taximetrele din Severin
Proiectul de hotarire privind stabilirea normelor referitoare la desfasurarea transportului local de calatori, in regim de taxi, pe teritoriul municipiului Drobeta Turnu Severin a fost prezentat in fata a doi lideri de sindicat, din partea taximetristilor. „Pina la 1 ianuarie 2004, taximetrele trebuie sa fie vopsite in culoarea galben, pe baza intelegerii pe care am avut-o cu reprezentantii taximetristilor. Autocolantul se va aplica pe portierele din spate, si va cuprinde mai multe elemente de identificare. Vor ramine autoturismele care corespund tehnic. Taximetristii trebuie sa lucreze cu carte de munca la societati, indiferent ca lucreaza pe masinile firmei sau pe cele proprietate personala“, a spus Tudor Dinu, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, vor fi autorizate aproximativ 500 de autoturisme.
Consilierii sprijina actul de cultura
Mai disputata a fost problema schimbarii actualei denumiri a Casei Municipale de Cultura din Drobeta Turnu Severin. In timp ce conducerea Directiei pentru Cultura si Culte Mehedinti a sustinut necesitatea schimbarii denumirii in Palatul Cultural „Theodor Costescu“, „pentru ca asa vin bani de la Ministerul Culturii“, consilierii au respins ideea, „pentru ca Legea 292 prevede ca, daca apartine primariei municipiului, trebuie sa poarte denumirea de casa municipala de cultura“. Consilierii au fost totusi de acord sa sprijine actul de cultura. S-a sustinut necesitatea existentei unei fanfare a orasului, care sa participe la fiecare manifestare importanta, si s-a solicitat organizarea concursului pentru ocuparea functiei de director al Casei Municipale de Cultura. „Este nevoie de un foarte bun manager, care sa fie apreciat, sa incerce sa gaseasca autofinantare pentru activitatea culturala desfasurata. Sint foarte multe de realizat la aceasta institutie, de la reparatia imobilului si pina la gasirea de solutii pentru incalzirea pe timp rece. Avem spectacole iarna si trebuie sa stam cu paltoanele pe noi“, a spus Ilie Pisoi, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.