19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoarta copilului unei mame alcoolice nu a interesat pe nimeni

Soarta copilului unei mame alcoolice nu a interesat pe nimeni

GdS a anuntat pe 7 septembrie conducerea Directiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului Dolj despre starea de sanatate si mediul in care traia de 16 ani un suflet de om. De atunci si pina acum, mare lucru nu s-a facut. Nu avem cunostinta de vreo masura luata impotriva lucratorului de la serviciul social al satului Puturi, comuna Castranova. Nu stim sa se fi luat vreo masura impotriva medicului de familie, Gheorghita Besteleu, care, dupa declaratiile date in fata unei tari intregi, stia de conditia copilului pe care il avea in evidenta si pentru a carui ingrijire primea bani de la CAS. Oameni care ar trebui sa raspunda pentru incompetenta si dezinteres dorm in continuare linistiti. Inca nu stim pentru ce sint platiti din banii contribuabililor acesti oameni, care nu si-au facut datoria.

Mama va fi doar decazuta din drepturile parintesti

Dupa ce cazul lui Danut a fost facut public, masura fireasca luata a fost alcatuirea unui dosar prin care DJPDC Dolj a cerut instantei decaderea din drepturile parintesti a mamei lui Danut, precum si luarea in custodia statului a celuilalt copil, o fetita. Deocamdata, doar atit, intrucit Serviciul juridic al DJPDC asteapta un semn de la conducerea institutiei pentru a inainta o sesizare politiei, care va trebui, la rindul ei, sa sesizeze Parchetul. E de mirare ca institutia in cauza nu s-a grabit, desi pedeapsa pentru rele tratamente aplicate minorului este, conform articolului 306, Cod Penal, privatiunea de libertate pe o perioada de la doi la 12 ani. Avind in vedere modul in care a fost tratat si ,,ingrijit“ acest copil timp de 16 ani de o mama alcoolica al carei comportament era cunoscut tuturor locuitorilor din Puturi, pedeapsa pare o gluma nereusita. Cum Tantei Gatan i-a fost luat si cel de al doilea copil, femeia a intrat in panica si s-a dus sa isi viziteze fetita. Mai mult, i-a dus o punga cu dulciuri, de parca o mina de bomboane o va face o mama mai buna. Baietelul de 16 ani e trecut pe alimentatie de bebelus, pentru ca mai mult nu suporta. Parafrazind o veche zicala romaneasca, ce stia un sat intreg nu stia Consiliul Local din Puturi.

Pe doctorita Besteleu o asteapta zile grele

Doctorita Gheorghita Besteleu declara in fata unei tari intregi ca dintr-un copil handicapat nu poti face o floare. Totusi, faptul ca un copil bolnav nu a inmuiat inima unui medic ridica multe semne de intrebare asupra sinceritatii cu care doctorita Besteleu a depus si respecta juramintul lui Hipocrat. Sa fi uitat oare Gheorghita Besteleu ca juramintul spune ca medicul va intra in orice casa si va trata pe oricine, indiferent daca e bogat sau sarac? Oricum, cadrul medical caruia nu i-a pasat prea tare de soarta unui copil al unei mame alcoolice va trebui, la un moment dat, sa dea o nota explicativa amanuntita asupra activitatii sale in teritoriu. Nota explicativa va da si in fata Casei de Asigurari de Sanatate, care o plateste din fondurile asiguratilor de care ar trebui sa ii pese. Poate ca doctorita Besteleu isi face datoria fata de ceilalti pacienti, nu negam acest lucru. Insa fata de sufletul batut de soarta si de indiferenta societatii al lui Danut Gatan, nu si-a facut-o. In alte tari, in fata altor instante medicale sau juridice, mai putin permisive decit cele romanesti, doctoritei Besteleu i s-ar fi ridicat dreptul la libera practica. Cea mai grea sanctiune pe care Casa de Asigurari i-o poate aplica este sa ii rezilieze contractul. La urma urmei, Danut nu e copilul vreunui personaj important.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS