23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru copii - la mila Bisericii „Sfintii Martiri Brancoveni“

Patru copii – la mila Bisericii „Sfintii Martiri Brancoveni“

• Mama i-a parasit acum 14 ani, iar tatal este mort • Bunicii si o matusa, singurele rude in viata ale copiilor • Auzind de drama lor, parintele paroh Dan s-a oferit sa ii ajute

Drama familiei Motorga a inceput o data cu moartea tatalui celor patru baieti. Din acel moment, Marius, Andrei, Mihai si Sorin au beneficiat doar de ajutorul bunicilor si al matusii, fiind nevoiti sa supravietuiasca din alocatiile primite de la stat. Copiii au fost parasiti de mici de mama lor, iar de atunci nu mai stiu nimic de ea.

Biserica ii ajuta cu hrana si bani

Parintele Dan a aflat acum doi ani intimplator de situatia critica in care se gaseau cei patru copii.

„Primul contact cu familia Motorga a fost socant. Apartamentul era in conditii mizere, iar singurele lor venituri erau alocatiile de stat si alimentele insuficiente trimise de bunicii din judetul Gorj. In acel moment, am realizat ca situatia este delicata si ca este de datoria institutiei pe care o conduc sa incerce ajutorarea lor“, a precizat parintele Dan.

O data cu trecerea timpului, copiii au gasit in biserica sprijinul de care aveau atita nevoie. Practic, intilnirea cu parintele Dan le-a schimbat viata.

„Pina la intilnirea cu parintele Dan, viata noastra era un adevarat chin. De obicei, mincam piine sau cartofi, insa erau si zile cind nu mincam nimic. Acum, parintele vine de doua-trei ori pe saptamina la noi acasa pentru a aduce alimente si bani. Ne mai ajuta si bunicii, care ne dau bani pentru intretinere, lumina si pentru impozitul pe apartament. Ajutor mai primim si de la matusa noastra, care vine periodic si ne gateste“, a spus mezinul familiei, Marius.

Vazind conditiile in care locuiau, biserica a zugravit si mobilat apartamentul copiilor si le-a cumparat electrocasnice: masina de spalat, aragaz, frigider si televizor.

Parintele Dan a reusit si sa il angajeze pe Sorin, cel mai mare dintre frati, la depozitul de medicamente Centrofarm, unde are un salariu de circa 3.000.000 de lei.

Eforturile deosebite depuse de biserica pentru ajutorarea lor sint rasplatite de copii prin modul in care invata.

„Sa stiti ca, in ciuda lipsei parintilor, acesti copii sint foarte cuminti. Seriozitatea de care dau dovada este demonstrata de rezultatele bune obtinute la invatatura. Marius care este in clasa a VIII-a, a obtinut anul trecut premiul III, Andrei si Mihai sint la liceu, iar incepind cu acest an Sorin a intrat la o postliceala cu profil farmaceutic“, a declarat parintele paroh Dan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS