7.8 C
Craiova
luni, 6 ianuarie, 2025

Scurte stiri

Proiecte


Fundatia unui nou lacas de cult care va fi ridicat pe strada Gabroveni din Bailesti a fost construita inca din anul 1999. Intre anii 2000 – 2004, lucrarile au fost sistate din cauza lipsei fondurilor. Anul acesta se vor relua lucrarile, in bugetul local fiind prinsa o suma de bani pentru acestea.


Investitii necesare


Anul acesta a inceput pietruirea strazilor Brâncoveni, Av. Petre Ivanovici si Revolutiei. Strazile din centrul orasului vor fi doar plombate, lipsa banilor din bugetul local facind imposibila turnarea unui covor asfaltic. „Strazile Oituz si Panduri, care sint pavate cu piatra cubica si prezinta un grad ridicat de degradare, au nevoie urgenta de reparatii“, a spus primarul Ion Negret.


Probleme cu apa


Alimentarea cu apa a orasului Bailesti se face din 12 puturi de mare adincime. In afara acestora mai sint trei dezafectate, iar cinci defecte. Starea puturilor, dar si neplata la timp a consumului de apa de catre beneficiari face ca locuitorii Bailestiului sa aiba apa doar intre orele 6.00 – 10.00 si 18.00 – 23.00.


Fara fonduri externe


Deoarece au fost inghetate angajarile la nivelul administratiilor locale, Primaria Bailesti nu are personal care sa initieze proiecte prin care sa atraga investitii la nivelul orasului. In aceste conditii, singurele fonduri care acopera nevoile urgente ale urbei vin din partea Consiliului Judetean Dolj.


Buget sarac


„Din cauza saraciei populatiei nu reusim sa aducem bani la bugetul local“, a spus primarul Ion Negret. Anul trecut s-au strins doar 51% din datoriile populatiei la bugetul local. „Daca in cazul firmelor putem lua masuri pentru colectarea taxelor, in cazul persoanelor fizice nu prea avem ce face, mai ales ca nu au bani sa-si onoreze obligatiile“, a adaugat Ion Negret. Cetatenii nu au bani pentru ca industria orasului nu mai functioneaza. Doar Celule Electrice Bailesti mai desfasoara activitati de productie, dar si acelea cu greutati. Investitorii care si-au deschis afaceri in oras ofera angajatilor minimul pe economie, o singura societate, care se ocupa cu productia de robineti, plateste angajatii mai bine. Impasul in care se afla industria orasului se reflecta si in numarul de dosare pentru ajutorul social pe care le administreaza primaria. Acestea sint in jur de o mie si cuprind aproximativ trei mii de persoane.


Nu este caldura


Blocurile de locuinte din Bailesti erau incalzite, pina in anul 1990, cu centrale de cartier. Din cauza slabei rentabilitati si a pierderilor, acestea au fost inchise, moment din care locatarii blocurilor au inceput sa foloseasca sobele. Apa calda este furnizata cu ajutorul boilerelor de apartament. Pentru a elimina problema depozitarii lemnelor, primaria a trecut la amenajarea in vechile centrale termice a unor boxe pentru depozitarea combustibilului solid de catre cetateni.


Nevoie de spatiu


Actualul sediu al Primariei Bailesti este intr-un conac revendicat de proprietari, mostenitorii familiei Stirbei. Acesta este degradat, iar eventualele investitii de renovare nu pot fi facute atita timp cit este revendicat. Initial, primaria a facut o evaluare in eventualitatea achizitionarii conacului. Cum, in urma acestei evaluari a reiesit o suma de circa sase miliarde, s-a luat decizia construirii unui nou sediu. Acesta va fi amplasat pe un teren din cadrul parcului central, urmind ca, pina la sfirsitul anului, sa fie realizat studiul de fezabilitate, iar de la anul viitor sa inceapa constructia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU