17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie din Craiova a ajuns la disperare

O familie din Craiova a ajuns la disperare

Doi batrini din Craiova se pling de faptul ca au ajuns sa stea cu frica in propria casa din cauza unui vecin care ii terorizeaza de ani buni prin comportamentul lui agresiv. Acesta ii injura, ii ameninta si ii reclama la politie si in instanta, motiv pentru care au ajuns la disperare.


Elisabeta Ion, de 76 de ani, locuieste impreuna cu sotul sau, Gheorghe Ion, de 80 de ani, pe Calea Bucuresti, la numarul 120. Femeia sustine ca atit ea, cit si sotul ei sint terorizati tot timpul de vecinul lor, Costica Trasca, din cauza scandalurilor pe care acesta le face. „Ne ameninta cu moartea, se bate cu toti vecinii si pentru tot ce facem in curte zice ca trebuie sa-i cerem lui voie, ca el face legea. Ne face batrinetea un calvar si sintem foarte tensionati din acest motiv“, a povestit Elisabeta. Batrina crede ca vecinul ei are mania proceselor, pentru ca face scandal si tot el isi da vecinii in judecata, numai anul acesta avind cinci procese. Din cauza lui, nici copiii celor doi batrini nu mai vin pe la ei sa-i ajute. „Copiii si nepotii mei refuza sa mai aiba grija de noi din cauza acestui vecin, care ii poarta in procese si ii ameninta“, a spus batrina. Faptul este confirmat si de fiica acesteia, Frusina Ghita: „Daca ar muri tata, nu stiu cum sa mai stau in casa. Mie mi-ar fi frica sa mai vin pe la mama, ca ne omoara pe amindoua, atit de rau este omu’ asta“.


A inceput cu familia


In anul 1999, Costica Trasca si-a snopit in bataie mama de 85 de ani, pentru ca aceasta ii facuse un act de donatie nepoatei sale, fiica agresorului. Tilea Trasca ii promisese ca dar de nunta nepoatei, Mariana Trasca, un apartament. Totodata, isi ajutase fiul sa-si cumpere o locuinta si ii lasase si un imobil situat in cartierul Bordei. Numai ca modul in care batrina si-a impartit averea nu l-a multumit pe fiu, fapt pentru care a introdus o actiune in instanta, in numele mamei, prin care solicita anularea actului de donatie. Tilea Trasca s-a prezentat in fata judecatorilor si a spus adevarul, iar instanta a respins actiunea. Acest lucru l-a infuriat pe fiul sau, care a dat buzna in casa peste mama sa si a luat-o la bataie. Apoi a luat-o cu forta si a dus-o la casa batrineasca din cartierul Bordei, unde a inchis-o si a amenintat-o ca o omoara daca incearca sa fuga. Cazul a ajuns la vremea respectiva pe prima pagina a ziarelor locale. Intre timp, batrina a murit si Costica Trasca se cearta cu propria fiica pentru avere. Nu dupa mult timp, craioveanul si-a agresat si sotia, Doina Trasca, aceasta suferind un politraumatism cranio-cerebral.


Au urmat vecinii


Verginia Galeteanu este alta vecina a lui Trasca. Femeia sustine ca si ea a fost batuta de acesta, din cauza unui gard, avind nevoie de o saptamina de ingrijiri medicale. Cei doi au ajuns in fata instantei de judecata. Magistratii de la Judecatoria Craiova au hotarit ca agresorul sa plateasca o amenda penala de 500 de mii de lei, la care s-au adaugat despagubirile si cheltuielile de judecata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS