17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMama fetitei abandonate a fost identificata

Mama fetitei abandonate a fost identificata

Politistii din cadrul Sectiei 3 Craiova au reusit ieri sa o identifice pe mama fetitei abandonate miercuri, in incinta Centrului de Primire in Regim de Urgenta a copiilor intre zero si doi ani . Mama fetitei a fost identificata dupa ce ieri, in cotidianul GdS, a aparut fotografia copilului abandonat, care a fost vazuta de Sanda Nitu, matusa fetitei.


Femeia s-a prezentat ieri la politie si a declarat oamenilor legii ca fetita se numeste Clarisa Nitu, are un an si sapte luni, si este copilul surorii sale, Marinela Nitu, de 27 de ani, din Craiova. Oamenii legii au demarat cercetarile pentru a o gasi pe Marinela Nitu si pentru a stabili in ce imprejurari Clarisa a fost abandonata. „Deocamdata am reusit sa o identificam pe mama copilului. In continuare efectuam cercetari, pentru a se stabili motivele pentru care fetita a fost lasata in acel loc. De asemenea, incercam sa stabilim daca au fost intrunite conditiile unei infractiuni, iar daca se dovedeste acest lucru se va face si incadrarea juridica a faptei comise“, a declarat comisar Constantin Tudor, seful Sectiei 2 Politie Craiova.


Potrivit unor surse neoficiale, se pare ca Marinela Nitu ar fi fost casatorita in Austria, unde a si nascut-o pe Clarisa. Dupa ce s-a despartit de tatal copilului, in urma cu câteva luni, Marinela s-a intors in Craiova, impreuna cu fetita. Aici a cunoscut alt barbat care nu ar fi acceptat-o pe micuta. In aceste conditii, mama a decis sa-si abandoneze copilul. Se pare ca Marinela Nitu ar fi parasit deja tara, cu destinatia Italia, impreuna cu noul barbat din viata sa.


„Cum incerc sa plec de lânga ea… se pune pe plâns“


Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj spun ca micuta Clarisa va ramâne in plasament cel putin pâna luni si se tem ca nu cumva parintii acesteia sa fi parasit tara. „Astazi (ieri – n.r.) am depus dosarul copilului la Judecatoria Craiova, cu propunerea de mentinere a masurii de plasament in regim de urgenta. Asteptam pâna când politia va termina cercetarile, iar dupa ce mama copilului va fi gasita vom face demersuri pentru integrarea minorului in familie. Ulterior, se va declansa o ancheta sociala, prin care se va stabili daca fetita poate fi reintegrata in familie sau daca va fi ceruta decaderea din drepturi a parintilor. Ne temem ca mama copilului a plecat din tara, pentru ca in acest caz cel mai mult va avea de suferit copilul“, a declarat Cornel Baloiu, purtator de cuvânt in cadrul DGASPC Dolj. Clarisa s-a adaptat la noua sa familie, din satul Murta, comuna doljeana Dobresti.


„Isa este bine, am fost cu ea astazi (ieri – n.r.) la dispensar ca sa fie consultata si de medicul nostru de familie. Acesta a zis ca este sanatoasa si ca nu are nici o problema. S-a atasat foarte mult de mine, cum incerc sa plec de lânga ea ca sa fac câte ceva, se pune pe plâns. Numai la mine in brate vrea sa stea“, a declarat Mariana Smarandache, asistenta maternala care o ingrijeste pe Clarisa.


Implicare


Cotidianul Gazeta de Sud multumeste tuturor celor care s-au implicat in gasirea parintilor micutei Clarisa. Redactorii GdS vor urmari indeaproape acest caz si vor acorda tot sprijinul pentru ca fetita abandonata sa aiba parte de un camin. Este unul din punctele misiunii Gazetei de Sud: sa dezvaluie orice probleme care afecteaza comunitatea si sa faca tot posibilul ca acestea sa fie rezolvate de cei in masura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS