17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie cu amenzi de 640 de milioane de lei

Razie cu amenzi de 640 de milioane de lei

Politistii doljeni au efectuat vineri o ampla actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale stradale, a faptelor de comert ilicit si a celor prin care se pune in pericol siguranta traficului rutier.


La razie au participat 150 de politisti de ordine publica, 56 de agenti de politie rutiera, 24 din cadrul DPIR, cinci ofiteri de la Serviciul de Investigatii Criminale si doi politisti criminalisti.


Pe lânga acestia au mai fost angrenati in actiune si politistii comunitari, jandarmii, reprezentanti RAR si ai Directiei Regionale Vamale Craiova.


In total, au fost controlate 285 de societati comerciale, 374 de autovehicule, 29 de motoscutere si au fost verificati 94 de producatori agricoli. Oamenii legii au constatat 29 de infractiuni si 447 de contraventii pentru care au fost aplicate amenzi in valoare totala de peste 640 de milioane de lei.


Daewoo Nubira, confiscata


Pe lânga cele 13 motoscutere ridicate, politistii doljeni au confiscat o… masina. Valentin Miclescu, de 31 de ani, din Craiova, a fost depistat de oamenii legii conducând un autoturism Daewoo Nubira ce fusese introdus in tara in anul 2004 fara a fi declarat la autoritatile vamale. Lucratorii vamali implicati in actiune au decis ca automobilul barbatului sa fie confiscat.


Nici cei care comercializau marfuri contrafacute nu au scapat. Ionela Totora, de 28 de ani, din Craiova, administratorul unui magazin din localitatea doljeana Almaj, a fost prinsa comercializând 110 litri de alcool contrafacut si 89 de pachete de tigari netimbrate.


De asemenea, Victor Ungureanu, de 39 de ani, din Craiova, a fost depistat intr-o piata din Craiova vânzând 90 de pachete de tigari netimbrate. Toate produsele contrafacute sau netimbrate au fost confiscate.


Cei mai „sifonati“ din aceasta actiune a politistilor doljeni au iesit proprietarii de motoscutere care nu aveau permis de conducere. In total, au fost ridicate in vederea cercetarilor 13 motoscutere, au fost retinute trei permise de conducere si cinci certificate de inmatriculare. 13 tineri, cu vârste cuprinse intre 16 si 25 de ani, care conduceau motoscutere fara a avea permis, s-au ales cu dosare penale.


Cristian Popescu, de 18 ani, din comuna doljeana Podari, a fost depistat conducând in Craiova un motoscuter Aprilia neinmatriculat si fara a poseda permis de conducere. Cristian Vaduva, de 20 de ani, din Craiova, a fost surprins conducând prin Craiova un motoscuter Honda neinmatriculat si fara a avea permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS