4.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateMuzicalul, pasiunea mea

Muzicalul, pasiunea mea

A cucerit de la prima apariţie pe scenă ca şi cântăreaţă, iar astăzi cochetează cu actoria, jucând în muzicaluri pentru copii alături de Jean Constantin, Gabriel Dorobanţu, Alexandru Jula sau Rodica Popescu Bitănescu.

A reprezentat cu succes Craiova la cele mai importante concursuri de muzică. S-a întors acasă cu numeroase distincţii arătând că şi în provincie se poate. Ba mai mult, astăzi continuă seria reuşitelor, tot în domeniul artelor, numai că de această dată pe micul ecran. Aşa se face că la numai 11 ani, Andreea Croitorescu se poate mândri că este o steluţă de cinema, având la activ trei roluri în musicaluri pentru copii şi o întreagă galerie de premii ca şi cântăreaţă.

Colegă de platou cu Jean Constantin

A debutat în lumea filmului în musicalul pentru copii „Singur de revelion“, la vâsta de şapte ani. Un an plin de succes, căci de acea perioadă se leagă şi primul premiu pe scena muzicii într-un concurs la Arad. De aici încolo lucrurile au curs lin, fetiţa talentată devenind în scurt timp o mică steluţă şi poate, în viitor, un eventual star. În spatele succesului, o muncă titanică, ore de repetiţii adunate în luni şi apoi în ani, dar şi distincţii pe măsura efortului depus. Şi dacă în muzică a avut un cuvânt de spus, micuţa Andreea a vrut să-şi încerce talentul şi în alt domeniu. A ales filmul. L-a combinat cu muzica şi astfel au luat naştere unele dintre cele mai reuşite musicaluri pentru copii realizate în ultimii ani în România. Ideea i-a aparţinut compozitorului Dumitru Lupu, care s-a gândit să le dea o sanşă şi copiilor talentaţi din provincie. A început cu „Singur de revelion“. Au urmat „Mulineta roşie“, unde alături de Rodica Popescu Bitănescu şi Jean Constantin o găsim în distribuţie şi pe craioveanca noastră, Andreea Croitorescu. Şi pentru că succesul nu s-a lăsat prea mult aşteptat, astăzi un nou musical s-a lansat pe piaţă, „Peştele verde“, povestea unor copii care pleacă în tabără, având-o ca însoţitoare pe profesoara de educaţie fizică, nimeni alta decât Ileana Şipoteanu. În  rolul mecanicului de locomotivă îl găsim pe Benone Sinulescu, în postura controlorului pe Alexandru Jula, în rolul dirijorului grupului de copii pe Jean Constantin, iar în cel al impegatului pe Gabriel Dorobanţu. Filmările s-au desfăşurat fie la malul mării, fie în casa părintească a Ilenei Şipoteanu, o casă specific vânătorească. În rolul fetei vânătorului, Andreea Croitorescu, o fetiţă care va găzdui în gospodăria tatălui grupul de copii veniţi în tabără. În trenul ce-i duce pe micuţi în lumea munţilor şi a vânătorilor, un pescar mergea să prindă peştele cel verde, un fel de peştişor de aur, pe care dacă-l atingeai aveai să devii un călător în timp. Scenă care devine reală în peliculă. Martori la ineditul eveniment: Andreea Croitorescu, Raluca Enăşoiu, Dumitrana Lupu, căci în cele din urmă vestitul pescar îşi vede visul împlinit. Odată peştele prins, fetele, cunoscătoare ale legendei Peştelui verde, strigă către pescar să nu-l atingă. Prea târziu, căci dornic să-şi admire prada, nechibzitul pescar transpune acţiunea filmului în alte vremuri. Fetele se trezesc şi ele musafiri în alte timpuri. Visul se întrerupe brusc, ca şi firul povestirii, căci, revenind la realitate, pescarul scapă peştele din undiţă. Final de peliculă în coadă de peşte, căci este vorba de „Peştele verde“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS