„Refrenele iubite“ a fost melodia sa de debut. Se întâmpla pe la grădiniţă. De atunci încolo i-au urmat altele şi altele, căci toată lumea îşi dăduse seama că fetiţa aceea cu ochii mari avea un excepţional talent de a cânta.
Părinţii au înscris-o pe micuţa Alina Păun la cursurile de la Palatul Copiilor din Craiova
Şi-a convins şi dascălii de aici că poate, răpindu-le declaraţii de genul: „Alina este una dintre solistele cu cea mai rapidă ascensiune. În numai un an a reuşit să intre în grupa de performanţă a clasei de muzică uşoară. La preselecţie, părea un copil foarte interiorizat şi cam serios pentru vârsta sa de şapte ani. Spun părea, pentru că după numai un an, timp în care a reuşit să se acomodeze cu stilul pretenţios al nostru, Alina s-a schimbat complet, în sensul că scena i-a dat curajul de a fi ea“, preciza Dumitru Iliuţa, profesor la clasa de muzică uşoară a Palatului Copiilor Craiova.
Prima participare, primul succes
Munca şi ambiţia, dar şi dorinţa de a ajunge un star i-au condus paşii spre succes.
A învăţat să-şi pună în valoare atuurile. Fiecare competiţie i-a insuflat dorinţa de a visa la mai mult, de a merge mai departe.
Nici nu avea cum să fie altfel, dat fiind faptul că prima participare la un concurs a atras după sine şi primul succes. Se întâmpla în 2003, când la Concursul Judeţean „De ziua ta, copile“ de la Craiova, Alina Păun venea acasă cu diploma care îi atesta succesul. A prins curaj şi a mers la toate competiţiile de gen din ţară. Nu a ocolit nici festivalurile internaţionale. S-a pregătit să dea piept cu reprezentaţii altor ţări. A reuşit de fiecare dată să uimească şi să cucerească. Le-a făcut tuturor cu mâna de pe podium, arătându-le că poate. Astăzi, o altă distincţie vine să-i încununeze munca. Este vorba de trofeul Festivalului Internaţional de muzică uşoară pentru copii, „Suflet de stea“, desfăşurat la Alesd, judeţul Bihor, în aprilie 2007 şi de premiul al doilea al Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ti amo“, desfăşurat la Oneşti, în perioada 21-27 mai. A concurat alături de alţi 16 copii din patru ţări. Melodia sa „Vine iarăşi circul“ pe muzica lui Jolt Kerestey şi pe versurile Viorelei Filip l-a convins pe preşedintele juriului, Titus Andrei, să-i acorde această din urmă distinţie. Alt premiu s-a aşezat pe raft. Îi vor urma cu siguranţă altele, care se vor alătura celor deja existente, Trofeul Festivalului de muzică uşoară pentru copii şi adolescenţi, de la Craiova din octombrie 2006, Premiul special Jolt Kerestey din cadrul Festivalului Intrenaţional „Festivalul Tinereţii“, Costineşti din august 2006, premiul III de la Festivalul „Mamaia Copiilor“, din iulie 2006 şi câte şi mai câte.