13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCresc alocaţiile pentru copii

Cresc alocaţiile pentru copii

Guvernul a decis, ieri, să majoreze alocaţiile pentru copii, de la 250.000 lei vechi (25 lei noi) la 320.000 lei vechi (32 lei noi), a anunţat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu la finalul şedinţei Executivului.
Majorarea alocaţiilor de stat pentru copii va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2008 şi reprezintă o majorare în medie cu un procent de 28%, a precizat premierul Tăriceanu.
În anul 2007, de alocaţia de stat beneficiază 4.600.000 de copii, efortul bugetar fiind de 1,380 milioane lei noi. În cursul anului 2008, efortul bugetar va fi de 1766,4 milioane lei noi.
Şeful Executivului a solicitat ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să analizeze posibilitatea modificării prevederilor privind stabilirea alocaţiilor pentru copii, de la 1 ianuarie, astfel încât alocaţia să se plătească diferenţiat, după regula „la familiile cu venituri mai mici, cuantum mai ridicat”. Premierul a precizat că nivelul alocaţiei ar trebui să scadă pe măsura creşterii veniturilor familiei, iar la familiile cu venituri ridicate aceasta să fie chiar eliminată.
„Principiul aplicării universale este cel care creeaza o discriminare: cei care provin din familii nevoiaşe au nevoie de un ajutor mai consistent, pentru a oferi copiilor şanse egale în viaţă cu ale celor din familii cu venituri ridicate”, a subliniat şeful Executivului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS