23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii români evaluează starea de sănătate a militarilor răniţi în Irak

Medicii români evaluează starea de sănătate a militarilor răniţi în Irak

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a dispus ca o echipă medicală să se deplaseze la spitalul bazei americane Ramstein din Germania, pentru a evalua la faţa locului starea de sănătate a militarilor români răniţi în Irak.
Medicii militari români au plecat în Germania, astăzi, 27 septembrie, cu o aeronavă aparţinând Forţelor Aeriene Române. Ei au misiunea de a identifica, împreună cu medicii americani, conduita terapeutică viitoare pentru fiecare militar în parte, astfel încât aceştia să beneficieze şi în ţară de îngrijire medicală adecvată şi recuperare.
Echipa medicală va fi însoţită şi de membri ai familiilor militarilor răniţi în ultimele două evenimente produse în Irak.
Potrivit ultimelor date medicale, fruntaşul Iovi Marius-Traian a fost transferat la Spitalul Militar Central al Bundeswehr-ului din localitatea Koblenz, pentru o intervenţie neurochirurgicală complexă. Este în continuare intubat, starea lui fiind critică, dar stabilă.
Sergentul major Barbu Adrian – Ilie a fost şi el transferat la spitalul german de chirurgie plastică şi reparatorie din Ludwigshafen. Sergentul major are o inflamaţie a căilor respiratorii şi este în continuare intubat, constatându-se o evoluţie favorabilă.  
Ceilalţi doi răniţi, soldatul Popa Sorin şi plutonierul Nicola Dănuţ, urmează tratamente de specialitate la Ramstein. Conform evaluărilor medicale, evoluţia stării lor de sănătate este bună.
Aflat în tabăra românească din Tallil, sergentul major Badea Gabriel – Nicuşor beneficiază de tratament pentru arsurile de pe corp.
Locotenent-colonelul Dorin Petruţ din misiunea NATO de instruire a armatei irakiene este în continuare internat la Ramstein şi urmează un program de recuperare în urma operaţiei la gamba piciorului stâng.
Fruntaşul Zafiu Alex-Octavian, rănit în Afganistan, şi operat la spitalul Landstuhl din Germania, a fost adus în ţară, fiind în prezent internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS