13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRefuz de mită la Satu Mare

Refuz de mită la Satu Mare

Urmare a denunţului făcut de un poliţist, în data de 25 septembrie, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Satu Mare, împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Satu Mare şi S.I.I.P.I Satu Mare, au organizat prinderea în flagrant a unui cetăţean portughez, în momentul în care îi oferea unui agent de poliţie suma de 150 EURO, pentru a nu aplica prevederile legale împotriva sa.
In fapt, la data de 25.09.2007 un agent de poliţie cadrul I.J.P. Satu Mare Poliţia Oraş Ardud a formulat un denunţ la D.G.A. – Satu Mare, in care preciza ca cetateanul portughez C. Carlos Alberto Martins insista sa-i ofere o suma de bani pentru a trece cu vederea faptul ca atat numerele autoturismului pe care-l conducea, cat si dreptul de a conduce erau expirate.
Astfel, in data de 12.09.2007 agentul de politie l-a identificat în trafic, pe raza oraşului Ardud, pe cetateanul portughez, stabilit provizoriu în Romania comuna Acâş, conducând un autoturism cu numerele de înmatriculare expirate. Totodata, a mai constatat faptul ca cetăţeanul C. Carlos Alberto Martins nu a putut prezenta permisul de conducere, ci doar o dovadă a cărei valabilitate era expirată.
Fiind identificat fără permis de conducere şi cu numerele de înmatriculare expirate cetăţeanul portughez i-a solicitat agentului de politie să nu i-a măsurile legale faţă de el, promiţându-i în schimb o sumă de bani, ofertă care a fost respinsă de către agent. Dupa numai cateva zile, respectiv, in data de 24.09.2007 agentul de politie s-a întalnit ocazional cu portughezul care din nou i-a propus să nu i-a măsurile legale faţă de el promiţându-i că-l va căuta la Biroul de Poliţie Ardud în cursul zilei de 25.09.2007 în jurul orelor 10.
In aceste conditii, a fost organizat flagrantul in data de 25.09.2007, iar cetateanul C. CARLOS ALBERTO MARTINS a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, împotriva acestuia incepându-se urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită faptă prevăzută şi pedepsită de  art.255 Cod penal, cu referire la  art.6 şi 7 din Legea 78/2000. Cercetările continuă cu numitul C. Carlos Alberto Martins în stare de libertate.
    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS