13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei persoane au trecut ilegal Prutul, în România

Trei persoane au trecut ilegal Prutul, în România

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat trei persoane – un cetăţean rus surdo-mut şi doi barbaţi din R. Moldova – care au traversat Prutul, înot, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen şi a-şi  găsi locuri de muncă.
Ieri, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, judeţul Galaţi, aflaţi în misiune în apropierea malului râului Prut, au depistat pe raza localităţii Oancea, un tânăr fără documente de identitate, care avea hainele ude şi nu isi justifica prezenţa în zonă.
Dupa reţinerea acestuia, lucrătorii noştri l-au condus la sediul sectorului, unde au constatat că cel în cauză nu poate vorbi, posibil să fie surdo-mut. Bărbatul a declarat, în scris, că este cetăţean din Federaţia Rusă, se numeşte Anatoli S. şi are 23 de ani.
Tânărul a mai precizat, tot în scris, că a trecut înot râul Prut, din R. Moldova în România, cu intenţia de a intra ilegal în ţara noastră.
Un caz asemănător s-a înregistrat, cu doar câteva ore înainte, când doi tineri au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Galaţi, după ce au trecut înot Prutul, în ţara noastră. Cei în cauză s-au legitimat cu două cărţi de identitate româneşti, false.
Lucrătorii noştri au stabilit că cei doi sunt cetăţeni R. Moldova, se numesc Constantin N., în vârstă de 21 de ani, şi Igor C., în vârstă de 23 de ani.  
Moldovenii au declarat că au ajuns ilegal pe malul românesc al Prutului cu ajutorul unui conaţional, care i-a trecut râul cu o barcă, în schimbul sumei de 100 dolari. Cei in cauză intenţionau să ajungă în Italia pentru a-şi găsi locuri de muncă.     
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei persoane – cetăţeanului rus şi celor doi moldoveni – dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar moldovenilor si pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea. La finalizarea cercetărilor, cei trei urmează să fie prezentaţi procurorilor pentru a fi luate măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS