29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Stadionul Dinamo ar putea fi suspendat până la şase luni

Fotbal: Stadionul Dinamo ar putea fi suspendat până la şase luni

Jandarmeria va solicita Federaţiei Române de Fotbal (FRF) suspendarea stadionului Dinamo între o lună şi şase luni, dar şi aplicarea unei amenzi de până la 50.000 de lei, după incidentele provocate de fanii dinamovişti la meciul cu Steaua, informează NewsIn.
Jandarmii reclamă la FRF faptul că reprezentanţii clubului Dinamo nu au luat măsurile organizatorice corespunzătoare la derby-ul de sâmbătă, astfel încât au încălcat mai multe articole ale legii patru privind violenţa în sport.
Organizatorii sunt învinuiţi că nu au dispus realizarea unui control mai riguros al fanilor la intrarea pe stadion, astfel încât aceştia au putut introduce în interiorul arenei torţe şi fumigene. Clubul Dinamo va fi tras la răspundere şi pentru bannerele cu mesaje obscene afişate pe timpul partidei din sectorul galeriei dinamoviste. De asemenea, jandarmii acuză că, în timpul meciului, suporterii dinamovişti ar fi aruncat cu torţe aprinse în galeria adversă, dar şi în pompierii care se aflau pe pista stadionului.
Raportul Jandarmeriei Bucureşti va fi înaintat Federaţiei Române de Fotbal, cu propunere de suspendare a stadionului între o lună şi şase luni şi amendă cuprinsă între 5.000 şi 50.000 de lei.
Dinamoviştii nu se află la prima abatere, ei fiind în pericol de a le fi suspendat stadionul şi după meciul din Cupa UEFA cu NEC Nijmegen, pentru incidente similare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS