13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Le-aş spune angajaţilor Oltchim că nu au perspectiva şomajului în momentul de faţă

Băsescu: Le-aş spune angajaţilor Oltchim că nu au perspectiva şomajului în momentul de faţă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, după ce a discutat cu conducerea Combinatului Oltchim Rm.Vâlcea, că le-ar spune angajaţilor companiei că nu au în momentul de faţă perspectiva şomajului pentru că se ştie ce trebuie făcut în relaţia cu OMV şi cu AVAS.
"Ceea ce trebuie făcut în relaţia cu OMV, cu AVAS, trebuie făcut de pe acum, pentru a nu periclita funcţionarea combinatului", a spus şeful statului.
Băsescu a spus că îi este cunoscută situaţia datoriilor, programul de dezvoltare, investiţiile şi programele viitoare legate de companie.
Întrebat despre perspectiva ca 550 de angajaţi ai Oltchim să fie scoşi la pensie, preşedintele a răspuns: "Cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare într-o situaţie de criză se poate considera că au o soluţie".
"Înţeleg că peste 200 sunt deja în cumul de salariu cu pensie, deci aici nu avem o problemă, iar până la 550 îndeplinesc deja condiţiile de pensionare, deci au o sursă de venit. Problema este pentru cei care n-ar avea o altă sursă de venit şi au copii la şcoală, au de întreţinut familii şi ar trebui să plece acasă. Sigur că orice loc de muncă este important, dar aici trebuie lucrat cu înţelepciune între administraţie şi sindicat", a adăugat Băsescu.
El a precizat că în astfel de momente, sindicatul şi administraţia firmei trebuie să devină partener pentru a-i putea sprijini eficient pe cei care muncesc.
Întrebat ce le-ar spune angajaţilor Oltchim, Băsescu a răspuns: "Eu le-aş spune că nu au perspectiva şomajului în momentul de faţă, având în vedere că am înţeles ce trebuie făcut. Sunt convins că se va putea face şi în relaţia cu OMV-ul şi în relaţia cu AVAS-ul".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS