13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Traian Băsescu vizitează Dacia Piteşti şi Oltchim Rm.Vâlcea

Preşedintele Traian Băsescu vizitează Dacia Piteşti şi Oltchim Rm.Vâlcea

Preşedintele Traian Băsescu vizitează astăzi uzinele Dacia Piteşti, urmând apoi să meargă la combinatul de produse chimice Oltchim din Râmnicu Vâlcea.

Vizita şefului statului la Dacia şi Oltchim se desfăşoară în contextul în care săptămâna trecută cele două companii au anunţat că îşi vor reduce sau întrerupe activitatea din cauza crizei financiare internaţionale.

Dacia va întrerupe activitatea în perioada 20 noiembrie – 7 decembrie din cauza scăderii brutale a pieţelor auto, iar salariaţii vor fi remuneraţi cu 85% din salariul total brut, a anunţat compania săptămâna trecută.

Tot astfel, Oltchim SA îşi va reduce temporar cantitatea de etilenă şi propilenă cu care se aprovizionează de la Petrom, pe fondul crizei financiare internaţionale, şi în luna noiembrie îşi va reduce activitatea cu până la 40%, pentru a evita acumularea de pierderi. Combinatul de produse chimice Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat pierderi de 27,68 milioane lei (7,6 milioane euro) în primele nouă luni din an, comparativ cu profitul de 3,37 milioane lei din intervalul similar din 2007, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei la începutul lunii noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU