16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc spune că Executivul nu are în vedere deocamdată o rectificare bugetară

Boc spune că Executivul nu are în vedere deocamdată o rectificare bugetară

Premierul Emil Boc a declarat miercuri că Executivul nu are în vedere deocamdată o rectificare bugetară şi spune că aceasta va fi anunţată atunci când va fi în lucru.

"Deocamdată, astăzi, nu am în vedere nicio rectificare bugetară. Când o sa avem în pregătire, o să vă anunţăm. Astăzi nu avem în vedere niciun fel de rectificare", a declarat Boc, la Iaşi.

Guvernul pregăteşte o rectificare bugetară pentru luna aprilie, când este aşteptată la Bucureşti delegaţia Fondului Monetar Internaţional, care analizează încadrarea României în ţintele convenite, au declarat miercuri pentru NewsIn surse guvernamentale.

"Ministerul Finanţelor analizează în acest moment încadrarea României în ţintele convenite cu organismele internaţionale, iar în funcţie de nivelul veniturilor încasate în primele două luni vom decide, la sfârşitul lunii (martie, n.r.), dacă vom face o rectificare bugetară în luna aprilie. Trebuie să reducem din cheltuieli pentru a ne încadra în veniturile prognozate pentru primul trimestru din 2010 şi este posibil ca bugetele sănătăţii şi educaţiei să primească mai mulţi bani pentru plata salariilor", au precizat reprezentanţii Guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS