29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimirad i-a cerut lui Boc 40 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului din Iaşi

Simirad i-a cerut lui Boc 40 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului din Iaşi

Preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, i-a cerut premierului Emil Boc să asigure finanţarea de la bugetul de stat a 20% din lucrările de modernizare a Aeroportului din Iaşi, reprezentând aproximativ 40 de milioane de euro.

Preşedintele CJ Iaşi a spus că, în aceeaşi zi, Parlamentul ar urma să voteze Legea prin care se aprobă transferul terenului necesar extinderi aeroportului, de la Administraţia Domeniilor Statului la Academia de Ştiinţe Agricole.

"Odată obţinut terenul, se pune problema finanţării. Nu ne facem speranţe că Guvernul va aloca sume atât cât este necesar, dar am dori un sprijin măcar de 20% din partea Guvernului. Restul o să încercăm să-l facem fie printr-un parteneriat public-privat, fie printr-un împrumut", a spus Simirad la întâlnirea de la Iaşi dintre autorităţile locale şi membrii Executivului. El a sugerat că Executivul ar putea contribui cu 10 milioane de euro anual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS