29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTimişoara: Viorel Anghelescu a anunțat falsa alarmă cu bombă

Timişoara: Viorel Anghelescu a anunțat falsa alarmă cu bombă

Viorel Anghelescu, de 49 de ani, din Constanța, a fost identificat ca fiind persoana care a anunțat falsa alarmă cu bombă de pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara. Procurorii DIICOT au confirmat într-un comunicat că s-a reuşit prinderea constănţeanului cu sprijinul ofiţerilor SRI şi Poliţiei Române şi că acesta urmează să fie dus la București pentru a fi audiat.
Procurorii urmează să stabilească, în urma audierilor, care este legătura dintre pasagerul suspectat că ar fi avut o bombă asupra sa și constănțeanul care a anunțat falsa alarmă, având în vedere că Anghelescu i-a dat numele pasagerului și știa că acesta este în avion. De asemenea, în urma cercetărilor se va stabili dacă Viorel Anghelescu are probleme psihice. În cazul în care constănțeanul nu este sănătos mintal, acesta nu va putea fi tras la răspundere pentru fapta sa. În caz contrar, poate fi acuzat de comiterea infracţiunilor prevăzute de Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului.
De asemenea, persoana despre care constănțeanul a spus că ar avea o bombă asupra sa în avion este și ea audiată de procurori, însă din primele cercetări rezultă că aceasta nu are nici o legătură cu falsa alarmă.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au  deschis o anchetă pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care au procedat la alarmarea autorităţilor cu referire la amplasarea  unei bombe la bordul unei aeronave care trebuia să aterizeze la Timișoara, conform unui comunicat al DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS