19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCN „Ştefan Velovan“ - 140 de ani de la înfiinţare

CN „Ştefan Velovan“ – 140 de ani de la înfiinţare

Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova a sărbătorit vineri 140 de ani de existenţă. La eveniment au participat oficialităţi locale, elevi, cadre didactice, dar şi foşti dascăli ai unităţii de învăţământ, în prezent pensionari. „Ca semn de respect pentru activitatea depusă în unitatea noastră de învăţământ, am oferit zece diplome de excelenţă foştilor noştri dascăli, dar şi foştilor directori care s-au succedat de-a lungul timpului la cârma şcolilor craiovene. Şcoala noastră se bucură de un deosebit interes, după reînfiinţarea profilului pedagogic. Generaţii întregi de educatori şi învăţători au fost formaţi la Colegiul Naţional «Ştefan Velovan»“, a precizat Constantin Marcu, managerul unităţii şcolare. Dintre personalităţile marcante ale învăţământului doljean se numără Ovidiu Bărbulescu, cel care a fost dascăl vreme de 45 de ani (1964-2009), director şi director adjunct alţi 17 (1985-2002).
Cu prilejul sărbătoririi a 140 de ani de activitate, a fost lansat un volum despre Ştefan Velovan, dar şi un număr aniversar al revistei colegiului – Năzuinţe. Manifestările au continuat cu un program artistic pregătit de elevii şcolii, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Craiova.
La 1 octombrie 1870 s-au deschis porţile Şcolii Normale din Craiova. În 1896, aceasta devine Şcoala de Aplicaţie Nouă şi este condusă până în 1926 de Ştefan Velovan, când primeşte denumirea Şcoala Normală „Ştefan Velovan“. Din 1998, a devenit Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“. Primul director al şcolii a fost Constantin Olteanu.  

Ana DĂNESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII