Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova (SSMC) organizează sâmbătă, 14 mai, etapa naţională a proiectului „Sănătate în paşi de dans“
Evenimentul, desfăşurat sub egida Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti din România (FASMR), începe la ora 11.00 şi se desfăşoară în sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor. Ajuns la a IV-a ediţie, proiectul are ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos prin intermediul dansului, o activitate care nu doar ne menţine în formă, ci ne şi face plăcere. Partenerii SSMC în acest proiect sunt Universitatea de Medicină şi Farmacie, Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova şi Clubul de Dans Sportiv Katamis.
Alina Buşan, studentă în anul III la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF Craiova, a fost aleasă coordonator naţional cu ocazia Adunării Generale a FASMR, desfăşurată la Băile Olăneşti anul trecut. Asta a ajutat Craiova să găzduiască acest eveniment, fiindcă „în cadrul fiecărui proiect pe ţară, este de datoria coordonatorului naţional să se ocupe de organizarea acestei etape“, a declarat Alina Buşan. Proiectul desfăşurat în Craiova şi-a propus ca, preţ de trei ore pe săptămână, într-un cadru relaxant şi sub atenta supraveghere a instructorului de dans sportiv Cătălin Safta, de la Clubul de Dans Sportiv Katamis, participanţii să înveţe valsul vienez şi stilurile de dans cha-cha-cha şi jive.
Dans, sănătate şi noi prietenii
Proiectul nu implică numai un concurs de dans între perechile din centrele participante (Craiova, Sibiu şi Timişoara). Sâmbătă, în Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova vor fi amplasate standuri unde cei prezenţi îşi vor putea măsura tensiunea arterială, indicele de masă corporală, cantitatea de monoxid de carbon din aerul expirat şi vor afla mai multe detalii despre ceea ce înseamnă o viaţă trăită sănătos. Toate acestea implică seriozitate şi mult efort din partea SSMC. După cum a afirmat Alina Buşan, „a fost destul de greu de pus în practică acest proiect, dar voluntarii SSMC sunt activi şi dornici să facă o treabă cât mai bună. În calitate de coordonator al acestui proiect sunt mulţumită de ceea ce am făcut până în acest moment“. Pe lângă însuşirea unor paşi elementari ai unor stiluri de dans pe gustul tuturor, participanţii mai au ocazia să lege noi prietenii cu persoane care împart aceleaşi pasiuni.
SSMC mai pregăteşte, în viitorul apropiat, proiectele „Donează sânge! Fii erou!“, „Ziua mondială antifumat“ şi multe alte campanii stradale pentru informarea populaţiei despre un stil de viaţă sănătos.