9 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinu Patriciu află astăzi sentinţa în dosarul Rompetrol

Dinu Patriciu află astăzi sentinţa în dosarul Rompetrol

Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor decide, astăzi, dacă îl vor trimite după gratii pe miliardar, aşa cum au cerut procurorii la ultimul termen al procesului, informează realitatea.net. În acest dosar, Patriciu este acuzat de iniţiere de grup infracţional organizat, spălare de bani, înşelăciune, manipularea pieţei de capital şi delapidare.

Dosarul Rompetrol, în care este inculpat omul de afaceri Dinu Patriciu, se află de aproape şase ani pe rolul instanţei. Astăzi, magistraţii Tribunalului Bucureşti vor da o primă soluţie în acest caz. Soluţia nu va fi, însă, definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
La ultimul termen de judecată, procurorii au cerut pedeapsa maximă de închisoare pentru Patriciu, adică 20 de ani de detenţie.
În acest dosar, Patriciu a fost trimis în judecată pentru că, potrivit anchetatorilor, şi-ar fi însuşit aproape 85 de milioane de dolari, bani care ar fi trebuit să ajungă în bugetul statului. În acelaşi dosar mai sunt inculpate alte 11 persoane, printre care jurnalistul Sorin Roşca Stănescu şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS