9 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRus despre mini-recensământ: Va veni un om al Primăriei acasă la români

Rus despre mini-recensământ: Va veni un om al Primăriei acasă la români

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a explicat modalitatea prin care se va face mini-recensământul pentru actualizarea datelor privind numărul de alegători din România, afirmând că la locuinţe vor veni reprezentanţi ai primăriilor locale, informează rtv.net.

„O facem direct pe secţiile de vot. Fiecare secţie de votare are o mie şi ceva de persoane. Acolo sunt listele. Nu verificăm altceva decât concordanţa între componenţa nominală a listei şi existenţa persoanei fizice. Şi va trebui să meargă… Va trebui luni sau marţi o Hotărâre de Guvern, prin care împuternicim instituţiile descentralizate, primarii, mă rog, cine vom stabili, să facă acest lucru, da. Numai că la recensământ sunt o sută de formulare, că acolo e recensământul populaţiei şi locuinţelor. O discuţie de acest fel acolo durează o jumătate de oră, aici durează trei secunde”, a declarat Ioan Rus pentru RFI România.
El a mai afirmat că la nivelul comunităţilor rurale, vor fi intrebaţi vecinii: „Acolo, dacă merg primarul şi câţiva locuitori de nădejde ai satului, rezolvă asta în trei zile, în fiecare sat. La oraş va fi mai complicat. O să vedem. Am cerut tuturor primăriilor prefecţilor, până marţi să ne dea şi sugestii şi eventuale probleme pe care ei anticipează că pot apărea, astfel încât să le putem rezolva”, a declarat ministrul de Interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS