17.6 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDebitul Dunării, în scădere şi sub media multianuală a lunii august

Debitul Dunării, în scădere şi sub media multianuală a lunii august

Cotele apelor Dunării vor continua să fie în scădere, până la valoarea de 3.700 mc/s, cu 600 mc sub media multianuală a lunii august, în timp ce nivelurile râurilor sunt, în general, staţionare, potrivit datelor publicate, azi, de Administraţia Naţională ‘Apele Române’ (ANAR), informează Agerpres.ro. Debitul Dunării la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş), în intervalul 5-6 august, a fost în scădere, având valoarea de 3.800 mc/s, sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia-Brăila, în creştere pe sectorul Galaţi-Isaccea şi staţionare la Tulcea. Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere, respectiv de 3.700 mc/s.
Tot o scădere a debitelor Dunării se va semnala în aval de Porţile de Fier, pe sectorul Gruia-Galaţi, staţionare la Isaccea şi în creştere uşoară la Tulcea.
În ceea ce priveşte situaţia hidrologică de pe râuri, hidrologii precizează faptul că debitele au fost, în general, staţionare, exceptând râurile Crasna, Barcău, Crişuri, Arieş, cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului şi Mureşului, unde au fost în scădere uşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS