7.6 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă

Olt: Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă

Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt atenţionează persoanele fizice şi juridice, că este interzisă arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195 / 2005, privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare.

Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenţii, în baza art 96 din OUG menţionat mai sus şi se sancţionează cu amendă de la 3 000 lei la 6 000 lei pentru persoane fizice şi cu amendă de la 25 000 lei la 50 000 lei pentru persoane juridice.
De asemenea arderea miriştilor, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă penală de la 30 000 lei la 60 000 lei, dacă au fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
Constatarea contravenţiilor si aplicarea sancţiunilor se efectuează de comisari şi persoane împuternicite din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi de autorităţile administraţiei publice locale şi personalul împuternicit al acestora, conform atribuţiilor stabilite prin lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS