17.3 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBerlinul, sceptic cu privire la o aderare rapidă a României şi Bulgariei la Schengen

Berlinul, sceptic cu privire la o aderare rapidă a României şi Bulgariei la Schengen

Ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich şi-a exprimat îndoiala cu privire la o aderare apropiată a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, într-un interviu publicat astăzi.

„Se poate ca anularea prevăzută a contoalelor pe aeroporturi şi în porturi să fie întârziată în continuare”, a declarat ministrul pentru cotidianul regional german Hamburger Abendblatt, adăugând că „nu vede pentru mult timp (de-acum înainte) deschiderea frontierelor terestre”, a spus Friedrich citat şi de Mediafax.
„Din nefericire, evoluţia din Bulgaria nu este atât de avansată pe cât puteam spera. România se angajează pe o cale politică îndoielnică. Trebuie să ne uităm, desigur, în cadrul unei aderări a unei ţări la Spaţiul Schengen la situaţia (cu privire la) statul de drept”, a precizat Hans-Peter Friedrich.
La 18 iulie, Comisia Europeană (CE) a criticat dur România, îndemnând-o să restabilească de urgenţă statul de drept, dar şi Bulgaria, pe care a încurajat-o să respecte mai bine independenţa judecătorilor şi să lupte mai serios împotriva corupţiei la nivel înalt.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS