12.3 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Nu am discutat încă de un nou acord cu FMI

Ponta: Nu am discutat încă de un nou acord cu FMI

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, la Palatul Victoria, că nu a discutat cu delegaţia FMI despre încheierea unui nou acord de tip preventiv, însă a precizat că dacă va rămâne prim ministru şi după alegerile parlamentare din noiembrie, intenţionează să ia o astfel de decizie în 2013, informează NewsIn.

“Nu am discutat încă de un nou acord de tip preventiv cu FMI şi CE. Actualul acord expiră anul viitor. Opţiunea mea este de a continua să avem un tip de acord cu instituţiile financiare internaţionale.(…) Dacă voi rămâne prim ministru intenţionez să am această opţiune politică, dar decizia va fi luată în 2013”, a explicat Victor Ponta, întrebat dacă s-a discutat acest subiect şi dacă a fost stabilită şi o sumă în acest sens.
“Un tip de acord preventiv precum cel de care beneficiază Polonia este un lucru bun, un certificat de sănătate al finanţelor româneşti”, a argumentat Ponta intenţia sa de a încheia un nou acord cu FMI.
Premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe Florin Georgescu s-au întâlnit azi, la Palatul Victoria, cu delegaţia FMI, CE şi BM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS