21.7 C
Craiova
duminică, 13 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 2.700 de posturi vacante în sistemul sanitar vor fi deblocate

Peste 2.700 de posturi vacante în sistemul sanitar vor fi deblocate

Peste 2.700 de posturi vacante în sistemul sanitar vor fi deblocate, după ce Guvernul României a aprobat astăzi o Hotărâre de Guvern privind posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie a acestui an, informează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii citaţi de NewsIn.

Conform sursei citate, actul normativ prevede o deblocare a unui număr de posturi vacante atât pentru unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi pentru cele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale. Ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate.
Cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel naţional vor fi repartizate pentru personalul de specialitate medico-sanitar, personalul auxiliar sanitar şi personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile din sistemul sanitar, mai spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS