17.3 C
Craiova
sâmbătă, 12 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia centrală pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011 se întruneşte mâine

Comisia centrală pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011 se întruneşte mâine

Şedinţa Comisiei centrale pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011 va avea loc mâine, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), informează Agerpres.ro. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, în calitate de preşedinte al Comisiei, a solicitat Institutului Naţional de Statistică (INS) să convoace reuniunea Comisiei pentru data de 14 august, la ora 9:00. Potrivit legii, în cadrul INS funcţionează Secretariatul tehnic al Comisiei centrale pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor, care efectuează lucrările de pregătire, organizare, prelucrare şi publicare a datelor recensământului, pe baza recomandărilor Comisiei. Preşedintele INS, Vergil Voineagu, a declarat, pe 10 august, că pe agenda reuniunii din 14 august a Comisiei centrale pentru recensământ se află şi comunicatul referitor la datele preliminare ale recensământului populaţiei şi locuinţelor din 2011. „Agenda e mai amplă şi include şi publicarea comunicatului de presă referitor la datele preliminare ale recensământului şi sunt completări la comunicatul INS din februarie în care dădeam rezultate provizorii”, a afirmat Voineagu.

Şeful INS a reafirmat că cifrele finale referitoare la numărul populaţiei României vor fi publicate în semestrul doi al anului viitor, după finalizarea introducerii formularelor individuale, al căror număr este de aproximativ 38 de milioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS